fredag 29. oktober 2010

Ronilles Trollmor klar for turn...

Her er endelig ett par sokker klare for å dra på turn...

Jentungen bruker mye tid i turnhallen og da trengs det varme sokker på kalde tær. Blåfargen matcher klubbfargen, og dette er mitt tredje forsøk på å strikke passende sokker. De to foregående parene har blitt strikket for små og er derfor gitt bort...


Mønsteret kommer fra sokkeboken til Ronille og har navn etter denne kjekke damen :)

Av en eller annen slumsete grunn har jeg fått ett ekstra hull på ankelen, men jeg prøver å overse dette og fortrenger at det vises så godt som det faktisk gjør!

Stilig hullmønster som er lett å memorere :)


Igjen strikket i Pt5 på pinne 3 og denne gangen er størrelsen helt riktig og sånn cirka 33-34!


Med dette erklærer jeg derfor Prosjekt Turnsokk som avsluttet, i alle fall for denne gang :)

Ha en flott fredag!

mandag 25. oktober 2010

Nok garn til Olive??

Jeg bare pønsker.... tror dere dette er nok til å strikke Olive??


Tre hesper med lilla til bunn og den grønne som stripene til kanten...

Har mønsteret klart og har veldig lyst til å bruke akkurat disse hespene, men er det nok??

Planen er å strikke annehver omgang fra to hesper nedover kroppen på genseren, slik at eventuelle ulikheter i garnet ikke blir så påfallende. Jeg håper virkelig at det er nok garn!

fredag 22. oktober 2010

Svigermors bursdagssjal...

Min snille snille svigermor har rund dag i november

og denne krøllete haugen er gaven :) Rart hva litt blokking kan gjøre med ett strikketøy...

Mønsteret er Shetland Triangle og finnes både som nedlasting og i bok

Garnet....mmmmmmm... det er Tulliball!!!


Håndfarget av to gærne Oslodamer og selges via bloggen, anbefales virkelig!

Denne garnkvaliteten heter I en Tynn Tråd, og er virkelig tynn altså. 800m på 100g, det er tynt det! Men deilig mykt og består av Superfine Merino og en dæsj silke. Nydelig!

Akkurat denne fargen heter Storesøster, og er lavendellilla-isj med ett spor av rosa

Sjalet er ikke digert, men passer som ett deilig mykt smykke i halsen. Jeg strikket 11 repetisjoner av mønsteret og brukte pinne 3.

Hele herligheten veier 39 usle gram. Det betyr at jeg har igjen over 450 meter, noe som fint rekker til ett sjal til meg selv også :)

torsdag 21. oktober 2010

Snella votter!

Jeg fikk tips om at Snella og Petronella knapper plutselig kunne kjøpes i min lille by. Sånne tips bør såklart umiddelbart følges opp, så en liten lørdagsekspedisjon var på sin plass...

Trallala...

Søte knapper ble kjøpt, og deretter gikk turen rett til min favorittgarnpusher. Jentungen og jeg ble nemlig der og da enige om at knappene skulle sitte på ett par votter. Da må man selvsagt handle egnet garn...

Drops Alpakka, dobbel tråd på pinne 4,5

Tatt utgangspunkt i dette mønsteret HER
Litt sånn blondete kant og deretter helt enkle votter...


Strikkingen gikk superfort! Hadde det ikke vært for at jeg strikket de for korte første gangen hadde de vært ferdige allerede på lørdag kveld. Siden jeg klønet det litt til ble de ikke ferdige før på søndag... og med akutt og plutselig vintertemperatur kom de umiddelbart til sin rett...

Fargen lyger såklart... Vottene er deilige, tykke og myke i en aldeles herlig auberginefarge!


Ellers så ligger det masse snø utenfor, og plogen hadde laget en flott brøytekant som jeg har å måke på. Greit å vite hva man skal drive tiden med lissom. Ungene i gata koser seg med snøen og Jentungen har innført en ny årstid, Hønter!

Det betyr at det fortsatt er litt høst og samtidig litt vinter :)

onsdag 20. oktober 2010

Jadda, jadda, enda mer sokker...

Det kan se ut som om jeg stort sett bare strikker sokker, men det gjør jeg altså ikke :) Det er bare det at jeg har så altfor mange prosjekter på gang, og fullføringstrangen er desverre ikke så stor som ønsket om stadig nye ting....

Men som ivrig deltager av DUSS2010 føler man jo ett visst press på å fullføre akkurat disse, så her er sokkene for oktober måned.


Mønsteret heter The sky is the limit og finnes HER

Jeg har brukt i underkant av to nøster Sisu i en dyp og fantastisk rødfarge som jeg har fått i Hemmelig Venn gave for en tid tilbake. Herlighetene er strikket på pinne nr 2.

Jeg valgte pinne nr 2 fordi jeg har hatt en tendens til å strikke veldig løst... men det ser ut som om den tiden er forbi. På disse sokkene har jeg tydeligvis hatt ett jerngrep om pinnene, noe som medførte relativt smale sokker.


Jeg vil tro at de passer perfekt til noen som har smale legger og ellers bruker sånn cirka størrelse 36-37. Jaja, sokkene rusler derfor inntil videre opp i overskuddskassa.


Jeg er fornøyd jeg, ikke så mye med sokkene akkurat, men fornøyd med at jeg har fullført også denne måneden...

søndag 17. oktober 2010

turnsokker?

I sommer strikket jeg (også) noen sokker som skulle brukes på turnstevner. Ullsokker i samme farge som deler av defileringsdressen.

Det viste seg etterhvert at min evne til å beregne størrelser i beste fall kan karakteriseres som optimistisk. De var absolutt ikke størrelse 35... mer som 32-isj...

Heldigvis hadde jeg mer garn av samme type, så med nytt og friskt pågangsmot skulle det bli nye turnsokker ja.


Bladmønsteret fra Polly Jean sokkene, ellers er det igjen Pt5 på pinne nr 3.

Ble igjen litt for ivrig med tåfellingen, og dermed hadde jeg igjen ett par sokker som var for små. Denne gangen var de enda mindre... sånn cirka 30-31-isj

Polly Jean mønsteret finnes HER

Begge parene er nå gitt bort til en mindre turnjente. Min turnjente venter fortsatt og jeg har lagt opp til enda ett par. Heldig for meg har jeg fortsatt mer garn :)

fredag 15. oktober 2010

Vennegave og englehjelp...

Det har igjen vært en runde med gavebytting på Uformelt.
Jeg er selvsagt med, det er jo så gøy å få pakke!

Konseptet er enkelt, man melder seg på og får etterhvert tildelt en adresse som man skal sende en pakke til. Innen kort tid får man også selv en pakke... Hurra!

I tillegg er det opprettet ett "sikkerhetsnett" av engler. Om en pakke forsvinner eller om noen ikke får pakke så sendes det gaver fra ett par engler, slik at alle til slutt får pakke eller to...

Jeg sendte avgårde min pakke, og noe senere sendte jeg også en liten englepakke :) Etterhvert som datoen for åpning av pakkene nærmet seg kikket jeg stadig vekk i postkassen, uten at det dukket opp noe som helst. Pakken som jeg skulle få kom liksom aldri...

Men så kom det englepakke vettu:

3 nøster Drops Baby Merino i en deilig babyrosa, knapper, masse te, sjokolader og to mønster. Det var Idama som var min Engel 1!!


Dagen etter kom det enda en englepakke:

Ett hespe Nøstebarns Silkeull i en fantastisk mosegrønn nyanse, (som helt og holdent matcher Vanellabagen min med scootere) og en mønsterbok fra Debbie Bliss med masse fint inni *ivrig*
Det var Wigdis som var min Engel 2!!

Samme dag som englepakke nummer to lå i postkassen hadde posten også funnet ut at det var på tide å levere min opprinnelige pakke, sånn at jeg til slutt endte opp med hele tre (!) pakker.

Dette var jo absolutt ikke den opprinnelige intensjonen til gavebyttingen men jeg skulle allikevel få beholde alle pakkene (heldiggrisen meg)...

Så her er den opprinnelige Hemmelig Venn pakken min, som kom sent men godt:

Holstgarn; 2 garnkaker i cyclamen og én i Wedgewood, 3 nøster Tynn Alpakka i en stilig brunmelering, KnitPro maskemarkører med nål i pakken, Pez som ser ut som den er kjøpt i yyyytlandet. På toppen av dette kom en flakong med Juvena Firming Concentrate!
Den er sikkert for å stramme opp noe(n)? Kanskje jeg skal stramme opp postmannen?

Det var forresten Idama som var min opprinnelige hemmelige venn!!

Selv om ventetiden ble litt lengre så er jeg jammen heldig, eller kanskje jeg bare har god karma?? Uansett: Tusen tusen tusen takk for flotte gaver!!!

Ha en flott fredag!

fredag 8. oktober 2010

Trendy hals...

På tur til Rauma Ullvare i forbindelse med strikketreffet på Ørskogfjellet kjøpte jeg litt Puno tiltenkt en hals. Tanken var at den kunne jeg ta selv om ikke Jentungen ville ha den.

Det skal visst være svært så trendy med digre strikka halser i år, og trendy vil jo en stakkars strikker gjerne være :)


Men, jeg kan visst droppe tanken på hvor aldeles trendy jeg skal bli, for halsen er forlengst tatt i bruk av en svært fornøyd Jentunge.

Jeg drømmer om min egen... men innen jeg har laget én til er jeg vel aldeles u-trendy.


Fakta: 112 m med dobbel Puno på pinne 10(!), brukte totalt 4 nøster.
3 rette og 3 vrange rundt og rundt til det var igjen akkurat nok til å felle av. Gikk fort som en fis.