tirsdag 31. januar 2012

Støvlefor i Hegre

Jentungen fikk nye støvler for en tid tilbake, men her vi bor er det ikke bare vått, det er også kaldt. Ofte veldig kaldt. Ideen om støvlefor var derfor ganske glimrende syntes støvleeierens mamma.


nakne støvler...


påkledde støvler...

En uskyldig tur innom garnpusheren endte med innkjøp av mønsterhefte og (mer enn nok) garn og støvlefor er strikket. Jeg synes de er supersøte, men jeg tror støvlenes eier synes de er i overkant (bokstavelig talt). De er i alle fall ikke i bruk.

Heftet er Dale Garn Hegre Familie, nr 248. Jeg har brukt i underkant med 3 nøster Hegre på pinne 5. Garnet er ren ull, men jeg synes det er litt knirkete. Så utover de restenøstene jeg har igjen etter dette, blir det vel ikke et garn jeg kommer til å kjøpe mye av.

(restenøster = 150 g = evig angst for å gå tom)

Fortsatt fin tirsdag!

Julens Bella'er....

På vei til en fantastisk hyttetur på sensommeren i fjor strikket jeg en Bellavott. En.


På selve hytteturen ble det stort sett skravlet og strikket, spist og drukket, slik at flettestrikk og annet som krevde et snev av konsentrasjon fort ble forkastet. I alle fall av undertegnede. Andre er kanskje i stand til å strikke enkle fletter samtidig som det triller fornuft utav munnen, men jeg bør velge en av delene.


Utpå høsten var jeg på nok en tur, og votten fikk en makker. På ett vis.

Som tidligere glipper er det slik at når man strikker to votter med litt tid i mellom, kan det fort hende at de ikke nødvendigvis ender som ett par. Men mer som en start på neste par...

Og alt i alt ender man med to par votter til slutt.

To høyrevotter og to venstrevotter. Finfine julegaver til små søte venninner. Nepal på pinne 5 er ikke å forakte når julen nærmer seg fortere enn man liker å tenke på.


Og Nepal på pinne 5 er i alle fall supert når man rett før jul oppdager at man burde ha hatt to gaver til, sånn i rent så siste liten...

To par til ble strikket, men her er det fulgt mer med underveis, sånn at det ble både høyre- og venstrevott av samme farge med en gang..


Liker flettene på disse vottene altså!


Mønsteret finner du HER, jeg strikker de korteste variantene og da starter jeg på omgang 16. Tror jeg *teflonhjerne*

fredag 27. januar 2012

Yihaaa!

Yihaaa og lakokkaratsja altså, det er fredag!



Ukens beste dag, i alle fall etter min personlige mening og det er jo min personlige mening jeg flagger her på mitt eget lille sted :)



Så hurra igjen.
Og for at det ikke skal bli innlegg helt fjernt fra strikkings så:



Tadaaa!

Nepal på pinne 5, en enkel hals fort som en fis. 3 rette og 3 vrange så lenge man gidder.
(Så lenge jeg gidder = ca 4 nøster)

Hæppi helg!!

onsdag 11. januar 2012

Endelig Bittavotter...

Bitta er vel en av norges fremste strikkedesignere for tiden og produserer nye mønstre på løpende bånd, og det er sååå mye fint. Da hun kom med mønster på flettevotter kastet jeg meg på bølgen og strikket i vei. Gikk fort som en fis, i alle fall den første. Deretter tok vott nummer to hakket lengre tid. Ikke på grunn av mønsteret eller noe sånt, absolutt ikke. Årsaken til utsettelsen var nok heller undertegnede strikker som har en lei tendens til å starte med friskt pågangsmot på stadig nye prosjekter, uten helt å fullføre det som allerede er på pinnene...


Men her er altså vottene endelig ferdige. Tadaa! Mørk lilla Lima på pinne 4, gikk sånn nesten ett helt nøste på en vott. Mønster HER. Myke og deilige og allerede gitt bort til ei nabojente. Som alltid er billedkvaliteten helt bak mål, men jeg garanterer at vottene er gode lell :)

mandag 9. januar 2012

Januarbidrag i VÅTT 2012

Hu hei som det går, her er januarbidraget til VÅTT 2012 allerede av pinnene, yeah me altså... Samstrikking av votter fungerer i alle fall foreløpig, men så er vi jo heller ikke kommet lengre enn til januar, så det skulle vel kanskje bare mangle...


Mønsteret er herfra, eller mønster og mønster... mer som veiledning kanskje? I alle fall ett av de mindre nøyaktige mønstrene jeg har vært borti. Jeg vet ikke helt hva slags garn det er heller, ukjent ullgarn som jeg fikk av Renate en gang i tiden, av en eller annen grunn tror jeg det er fra Hifa...

Strikket på pinne 4 med dobbelt garn. Var i tvil om jeg ville ha nok av én farge siden jeg hadde lagt det dobbelt, så derfor la jeg inn ett felt med hvitt.. I ettertid ser jeg at jeg ville hatt mer enn nok selv om jeg hadde holdt meg til bare én farge, men gjort er gjort og strikket er strikket :)

I originalutgaven er vottene pyntet med spiraler i maskesting, eller heter det kjedesting?

Jeg er ikke sååå god på sånn brodering at jeg skal utfordre meg til å attpåtil sy de i spiralmønster, så jeg gikk for en enklere variant... Snuppekorte grønne broderte rader med en knapp eller tre ble pynten sin det!

Vottene passet til meg da de var ferdig strikket, en kjapp runde i vaskemaskina ga de ett litt mer fluffy utseende og knappene er litt sånn prikken over i'en. Alt i alt er jeg ganske fornøyd.

Nytt år nye muligheter!!

Godt nytt år!! Jeg er her og fortsatt strikkende. Kan'ke ha tomme pinner vettu!?!


Ikke det at pinnene mine er tomme, men jeg ser at fullføring ikke akkurat er min sterkeste side... noen lover dyrt og hellig at de skal fullføre så-og-så mange prosjekter, jeg kjøper heller flere pinner jeg :)


Og med nytt år og nye muligheter så melder jeg meg på strikkealonger over en lav sko og satser på at dette er året for sjal, votter, luer og sokker. Det er ikke noe i veien med ambisjonene her i gården...


Hvis jeg er riktig så heldig så medfører kanskje dette at når desember ankommer så er jeg klar som ett egg med en gavekasse fylt til randen av strikkings produsert gjennom året 2012. Særlig.


På tampen av 2011 kom det i alle fall inn julegaveønsker sånn rett før det var absolutt deadline for strikkings til jul... Ei venninne av Jentungen ønsket seg raggsokker, helt plæine men gjerne stripete:



Pt5 på pinne 3, sånn nesten ett nøste av hver farge. Strikket rett ned, satt inn en tråd til hælen og når sokken var ferdig var det bare å fjerne tråden og strikke på hælen. Så ut til å funke greit. Første omgang etter hvert fargeskift ble strikket rett, sånn at stripene ble fine og tyyydelige.

Sånn inni mellom strikkingen av stripesokkene laget jeg også ett par raggsokker til mannen. Mest for å teste ut hælen :)

Pt5 på pinne 3 her også, noen flere masker siden disse var til en voksen mann og ikke ei tynn snelle på snart 12.. Hælen funker fjell, men jeg burde kanskje hatt noen (flere) omganger glattstrikk før jeg startet på fellingene *noterer bak øret*