søndag 31. mars 2013

Luer som vanlig...

Det er vel ikke så mye annet å si enn at ja, jeg kan fortsatt hekle (litt)...

og det stopper jo aldri?!

Jeg finner (påbegynte) heklede luer overalt, og det beviser bare at hver gang jeg ikke finner noe å putte i veska så dumper jeg en heklekrok og et nøste der. Kan fort bli en del luer av slikt.

Luen med skoen på har jeg donert til en tidligere kollega med kalde ører og et stort ønske om lilla lue. Ja det er lilla, du ser det bare ikke :)



En lue ferdig blir fort nye stripevarianter av restegarnet. Denne gangen ispedd ett hjerte. Bare fordi jeg kan.



Her kan du velge å se bildet som det er eller du kan forsøke å vri nakken skikkelig. Et siste alternativ er å snu pc'n din.

Uansett, jeg klarer ikke å snu bildet.

Men det du ser er en barnegenser, fullført og gitt vekk før jul, og tydeligvis avglemt inntil nå. Garnet er Shetland Soft fra Malsen og Mor og stripene er strikket i pistasjgrønn Finull *digger*

Kjenner jeg meg selv rett er den strikket på pinne 3 :)

lørdag 30. mars 2013

Påskekrim?

Det er liksom så passende på en påskelørdag med litt påskekrim, i alle fall ørlite spenning på strikkinga?

Toving gir i alle fall meg nok spenning, jeg vet rett og slett aldri hva jeg får?!



Finull og Pt2 og pinne 6. Plass til en diger hånd eller to inni votten, og etter en runde i vaskemaskin sammen med en håndduk må de strekkes og strekkes for å passe et barn. Jadda.

I ettertid er jeg blitt tipset om å tove i tørketrommelen, men foreløpig er dette kun teori for meg. Jeg skal teste ved anledning. Pråmiss.

Note to self: Ikke sikkert at utgangspunktet med 40 masker er så dumt, bare jeg får kontroll på selve tovingen.

fredag 29. mars 2013

Mysteriet Maskerade

Dagens anbefaling, om du ikke er Ravelrymedlem er det på tide å bli det. Nuh! Nemlig!

Wims har lagt ut mønsteret sitt på sokkene Maskerade der, helt gratis. Og de er supersuperfine. Beklageligvis er ikke bildene av en slik kvalitet at de viser seg fra sin beste side, men de er vakre. Jeg lover. Kors på strikkepinnene og ti heklenåler på taket altså.


Jeg har strikket disse i deilig bringebærrosa Arwetta på pinne 2,25. En god kollega bruker disse nå, sist sett som kosesokker under den daglige middagsluren :)



Hæppi fredag!

torsdag 28. mars 2013

Updait på Januaralongering

Det er fort gjort å hive seg på strikkealonger, spesielt når de som driver alongene stadig vekk hoster opp flotte mønstre. Jeg er lett å lede og henger fortsatt med (tro det eller ei), selv om det ikke akkurat oppdateres jevnlig her i bloggen :)




Luegeneralen herself hadde blant annet denne å tilby som januarmønster. Jeg likte den godt og strikket den kjapt på pinne 4,5. Garnet er Nepal.



I sokker2013 er det selveste Wims som er sjefen (over alle sjefer). Hun har stålkontroll på bena til en haug med strikkere og får oss alle til å synes at det er ganske gøy med sokker.

I januar var en av utfordringene å strikke sokker med Mariusmønster. Jeg har ikke Mariusboken med mønster på sokkene i, men lar ikke sånne detaljer stoppe en over ivrig srikker.

Løsningen ble å ta en rapport fra nylig strikket genser og bruke den ukritisk på sokker...

Vel...



Altså 38 masker er litt lite..i alle fall om man tror man skal få sin egen pølsefot ned i sokken.

Sokken er dermed trolig mer passende til en toåring og derfor avsluttet litt tidligere enn om den skulle vært til meg. Fotlengden er 15 cm uten at jeg vet helt hva det tilsvarer, men sokkene ligger i alle fall trygt i overskuddskassen så lenge. Der ligger forresten tidligere omtalte lue også :)

For spesielt interesserte kan jeg åpplyse om De Harde Fakta:
Garnet er Pt5 og pinnen er 3, men 38 masker er det litt lite...

onsdag 27. mars 2013

Polly og Marius, fine favoritter...

Jeg vender stadig vekk tilbake til Polly Jean. Synes mønsteret er så fint, relativt enkel strikk som gir fin effekt.
Her er det rester av Fabel som har fått svingt seg rundt på pinne 2 og vips er det sokker. Fine fine rosa sokker.

En venninne av Jentungen varmer tærne i disse nå.


Som så mange andre steder strikkes det Marius. Jeg liker fortsatt mønsteret godt, selv om det dukker opp overalt.

Og jeg er ganske sikker på at jeg hadde minst én da jeg vokste opp.

Jeg liker veldig godt rundefelling også :) Alt som kan minimere behov for montering tas godt i mot av meg...

Mønsteret jeg har brukt kommer fra et Sandnes klassikerhefte, og stemmer sånn noenlunde. Jeg har strikket i str S og brukt lagergarn. Yeah me altså.

vil bare si at puten i bakgrunnen ikke er min, bildet er tatt hjemme hos svigers :)


Merino Extra Fine på pinne 3. Genseren er konstant i bruk, så dette er de eneste bildene jeg har. Litt sånn tatt-i-smug :)


Brukte pinne 3 i håp om at det skal være litt hold i herligheten, siden Merino Extra Fine fort kan sige litt mer enn man setter pris på.

Tok opp igjen halsen og felte litt tettere. Hadde jeg fulgt mønsteret hadde den vært vid og stående og det var ikke pent. Jeg har en Marius til meg selv liggende nesten-ferdig. Der skulle jeg ha tatt opp igjen halsen, men jeg_orker_ikke_tanken_på_det_nå :)