onsdag 21. oktober 2009

Ingen grunn til å fryse på ørene, nei

For dere som har vært innom her tidligere er det ingen bombe at jeg er ivrig luestrikker...Jeg følger jo to alonger samtidig som jeg fryser på ørene og har ett unormalt stort hode. Kalde ører og stort hode er ikke en god kombinasjon, det får nemlig luebæreren til å se rimelig enkel ut...


Lærdom av alle luene jeg har strikket??? Baggyluer er nok best... i alle fall tror jeg at det er best. Barna synes ikke at noen luer ser bra ut på Mor Herself uansett...

Men siden jeg av natur er ganske sta og lysten til å fullføre fortsatt er tilstede fortsetter jeg med luestrikking i god along-ånd...


Så her kommer Oktober:


Først fra Hobbyboden, der det igjen var to luer å velge i


dette er Foliage i versjon 1, strikket i ukjent Barbrogarn på pinne 6 så har vi her en bikube, også kalt lue med pølseriller fra Drops, også denne i ukjent Barbrogarn, men nå på pinne 9


modellen forsøker å kamuflere seg med votter strikket i Perfect på pinne 3,5
mønsteret er Aili's Mittens, enkelt og greit etter tips fra Perfecte ToneM
lett å memorere og perfekt som kursstrikketøy, fikk unna det meste av strikkingen der, hadde bare tomlene igjen da jeg kom hjem


Så har jeg strikket alongluen fra Uformelt, dette var en morsom lue å strikke!


Boblehuen


Dobbel Falk på pinne 5. Garnet er rester fra skolegenseren jeg strikket tidligere.


Ganske fornøyd med denne, selv om den sitter bedre på Jentungen enn på meg selv




For å opprettholde stimen har jeg også strikket en Akaya lue, bare for å komme i adventsmodus. Årets juleserie på NRK barne TV er visstnok Jul i Svingen så her er det bare å hive seg rundt.



Mønsteret er fra Liv Toril og er fulgt sånn noenlunde

Karisma på pinne 3 og for liten til Jentungen...


Jeg har lagt opp til en ny i større utgave men er litt i tvil om det blir rett. Luen er bare litt lik kjøpeluene i butikkene, jeg har aldri sett Jul i Svingen så egentlig har jeg rett og slett ikke peiling, håper noen kan komme med litt Input.

Inntil da strikker jeg lykkelig uvitende videre...



Har nå forresten fått hjelp herfra

Det viser seg at Liv Toril luen ligner mer på filmen enn det som er i butikken, så da så!


Jeg planlegger nå en baggy lue til meg selv i de riktige fargene...

skal jo på Cupfinale. Yihaa!!!

Noen vittige sjeler ville sponse meg oransje garn, men hmpf sier jeg bare...Kombinasjonen oransje og mellomblått har da aldri vært pent...


Heia Molde!



Hvis noen lurer på hva Barbrogarn er, så lurer egentlig jeg like mye :) Akkurat dette garnet kommer fra den tidligere nevnte sekken og er totalt ukjent, har ingen banderole og hadde i overkant syntetisk innhold...tror jeg

17 kommentarer:

  1. Nok en gang luer i lange baner, og fine er de også! :)
    Fikk ikke sove noe særlig i natt, så jeg fant ut at jeg skal lage Linus-luer til julegaver i år, i alle fall til fire smågutter :)

    SvarSlett
  2. He he, nei den som fryser på ørene hos deg er kresen, så kule luer du lager :)
    Her lig blogg du har, kommer tilbake:)

    SvarSlett
  3. Så mange flotte luer du har strikket! Den Akaya-luen har jeg også tenkt å strikke. Din ble kjempefin :o)

    SvarSlett
  4. Jøsses - for en lueproduksjon! Ingen som kommer til å fryse på ørene hos dere ser jeg :) Likte spesielt godt Bobleluen - som faktisk også var på norsk. Da kan det jo hende at det kan bli en sånn lue her også!

    Ha en super dag!
    Klem

    SvarSlett
  5. Åååååh.. nå ble jeg litt småirritert på deg :P hehe.. Jeg bare klikket meg helt tilfeldig innom og så finner jeg de kule vottene i perfekt! Og enda jeg satt i går å begynte på mønstervotter så har jeg lyst å endre mønster.. Hm.. Hvorlang tid tar disse vottene? Går det raskere enn mønster? uff.. Nå ble jeg så forvirret ;) hehe..
    Skulle ikke vært lov med slike fristelser. Kanskje jeg bare må strikke to par, selv om jeg ikke har tid? ;)

    SvarSlett
  6. Så mange flotte luer du har strikket. Du har forresten vært veldig flink til å rekke opp UFOer også. Imponerende!

    SvarSlett
  7. Wow du har virkelig laget mye fint !!!
    Den lua med pølseriller likte jeg så godt at oppskrifta alt er skrevet ut. Har en liten gutt som har ønsket seg saggelue sjønner du :)
    Så nå er det bare å hive maskene på pinnene

    SvarSlett
  8. Kjempemange flotte huer!! Ha ei fin veke.

    SvarSlett
  9. Fire på rappen, ikke verst! Foliage har frøkenen min også, den er visst ypperlig når det er sånn passe kaldt.

    Jeg lurer på om jeg skal herme og strikke sånne Akayaluer til niesene mine. Hm. Da blir sikkert mammaen kjempeglad, jaffal..

    Ha en flott kveld, Anita!

    SvarSlett
  10. Du er jammen effektiv, skjønner dere skal holde dere friske i vinter.

    SvarSlett
  11. For en fantastisk flott produksjon. Her skal ingen bli kalde på ørene.

    SvarSlett
  12. Masse flotte luer du har strikket !

    SvarSlett
  13. Hehehe ... Den hvite lua med flettedusk er faktisk en jeg har kjøpt. Jeg vet, shame on me. Tror nok jeg kan klare å knote ned en ganske så forståelig oppskrift ved å telle litt på lua. Vente til freddan, eller lørdagen. Min tror jeg ikke du skal satse på å kjøpe, for den er velbrukt for å si det sånn.

    Skrive opp erfaringer med garn i hvilken bok, sa du? Jeg har jo ingen svart bok hvor jeg noterer sirlig inn om prøvelapper og pinnenummer. Jeg er sånn som tar et garn og en oppskrift og strikker, etter hvert tenker jeg enten juhuuu, dette ble bra eller så tenker jeg: #%*# dette ble ikke bra!

    SvarSlett
  14. Så mange fine luer du har laget. blir gode å ha når kulda setter inn de:-)

    SvarSlett
  15. Du har verkeleg ikkje tenkt å fryse på øyrene:) Eg kan ikkje hugse at du har spesielt stort hovud, men eg har det!! Det er ingen luer som fungerer på meg, liksom.... Men det er berre å fortsette å prøve, det må vel ein eller annan gong bli rett?

    Ha ei fin helg!!

    SvarSlett
  16. Anita, du er altså helt fantastisk! Tusen, tusen takk skal du ha - jeg ble rørt til tårer av den fine gaven og det nydelige kortet. Jeg gleder meg til å lage Julieplagg av garnet og båndet!

    SvarSlett
  17. Tusen takk for koselig hilsen på bloggen min! Jøss, her var det mye fin strikk, og ikke minst mye fin inspirasjon! Kommer nok til å kikke innom her noen ganger ja:)

    SvarSlett