onsdag 8. juli 2009

Strikk i sommervarme..

Atter en gang har det kommet luer til bloggen min..

Som ivrig deltager av luealonger kommer det hver måned nye mønster og en vakker dag treffer jeg nok på den optimale til meg selv. Inntil da strikker jeg bare i vei for å opprettholde luejakten. Det er ingenting i veien med jaktinnstinktet, men heller litt problemer med evnen til planlegging.

Jeg har valgt en strategi der jeg til nå har fulgt følgende retningslinjer:
1. Ta frem mønsteret
2. Finn garn fra lager
3. Finn pinner som passer til valgte garn
4. Strikk
5. Unngå blokking, dandering og alt som kan ligne på billedkvalitet
6. Blogg ferdig resultat

Så her kommer:

Clochette, kjempesøøøt... Strikket i Rauma Finull på pinne 3. Tok den minste størrelsen fordi erfaringer fra andre sier at denne luen er stor i størrelsene..og det var helt klart en lue som kanskje ville ha vært i overkant for en relativt voksen dame
Bladene strikket jeg i den nyyyydelige pistasjgrønne fargen som jeg bare synes er sååå fin, tok det ene bladet litt mindre enn oppskriften sier, synes det ble pent, jeg. Vurdere å tove denne pittelitt for å få en jevnere overflate, men bare vurderer altså...
Neste lue ut er Hurricane Hat, strikket i Smart på pinne nr 4. Brukte mindre enn ett nøste. Garnet har jeg fått i HV gave fra Tove Lisbeth for en tid tilbake. Dette er ett melert garn, med små "dutter" i og jeg synes egentlig at garnet kom fint frem i denne luen. Størrelsen ble akkurat passe til Jentungen som motvillig og urolig stilte opp til photo-shoot i morges

Til slutt kommer denne månedens bonuslue for min egen del, Fountain Hat. Bonuslue fordi dette var en av valgmulighetene i begge luealongene denne måneden.

Jeg har strikket i Baby Merino fra Gjestal på pinne 3. Vrangborden satt perfekt på Jentungens hode, men det spørs om ikke den luen hadde blitt mye penere med litt blokkings...
Ellers så var dette lue som liksom ikke skled på pinnene, jeg strevde med å følge mønsteret her. Sikkert en eller annen kobling i hodet mitt som insisterte på at det ikke var logikk i mønsteret, hmm...kanskje jeg skal prøve denne en gang til?

5 kommentarer:

 1. Dei var flotte!! Eg har enno ikkje strikka luene for juli, men har vel tenkt at det er mykje juli igjen enno... Kanskje lurt å gjere unna før eg reiser på ferie, da. Må nok opp på loftet og sjå etter garn:)

  Ha ein fin sommar!

  SvarSlett
 2. Du har jo strikket alle du! Bra jobbet!

  Fountain Hat er jeg litt usikker på, det er liksom ingen logikk i mønsteret etter de stjernene. Men da ser jo ingen om vi strikker feil heller da. ;o) Verre er det at jeg tror jeg får for lite garn.

  Ønsker deg en fortsatt god sommer!

  SvarSlett
 3. Så fine luer du har strikket.

  SvarSlett
 4. Her kommer det jo ferdige strikketing på løpende bånd.. Jeg begynner visst på noe nytt lenge før jeg er halvveis på det forrige jeg startet på, jeg. På tide å stramme seg opp, kanskje..?

  SvarSlett
 5. Puh! Skal si du er effektiv!!
  Fine luer og Fountain Hat synes jeg ser så flott ut.

  SvarSlett