tirsdag 27. juli 2010

endelig er jakka ferdig...

Jeg har lenge strikket på denne herligheten i bomull...

Det har gått tregt, og jeg har angret mange ganger underveis på at jeg i det hele tatt begynte. Hva i all verden tenkte jeg på???

Opprinnelig et mønster fra Sandnes, strikket i Mandarin Petit.
Jeg strikker løst så jeg måtte ned i pinne 2,5! Så når man kombinerer bomull, tynne pinner, lite tålmodighet og den aller største barnestørrelsen er det klart at det blir litt angring... I tillegg er jeg jo ikke akkurat imponert over mønsteret, det ble litt triks og fiks underveis.

Herligheten starter med en bladbord som strikkes på tvers. Så skal man plukke opp masker over og under for å få dette til å ligne en jakke. Jeg plukket masker til den store gullmedalje, langt flere enn mønsteret tilsa for å få dette jevnt og pent. Alle maskene som jeg hadde flere av enn Sandnes sitt mønster felte jeg deretter av på neste runde. Dette gjorde jeg både over og under bladborden.

På oversiden fulgte jeg mønsteret ganske slavisk, høøøyy: Jeg strikket til og med knutene!

Litt mer juks og triks og fiks på underdelen og ermene...

...som jeg ikke har tatt nærbilde av ser jeg :)

Jaja, jeg byttet ut mønsterrapporten etter én runde.. Etter at den endte opp usymmetrisk og tungvint tok jeg heller mønsterrapporten fra Februaryjakken (som jeg fortsatt ikke har strikket)og strikket den til jakken var lang nok. Så droppet jeg den siste hullborden og avsluttet med noen riller istedet for perlestrikk. På ermene droppet jeg hull generelt og tok bare riller.

Knappestolpene er også i riller, og halskanten har fått en runde med fastmasker. Til slutt droppet jeg blomsterknappene jeg egentlig hadde kjøpt og valgte perleknapper i all sin enkelhet.

Jentunge elsker jakken og Mor Herself er ganske fornøyd. Jeg klaget på mønsteret hos min lokale garnpusher, men kom på at jeg kanskje måtte teste det én gang til. Ble jo usikker på om det var fordi jeg ikke likte bomull at det gikk så tregt eller bare fordi mønsteret var vanskelig. Så jeg har derfor kjøpt inn garn til en ny... i ull...

15 kommentarer:

 1. Gratulerer med ferdigstillelsen! Skal noe til å fortsette med det man driver med når alt føles feil... Flink du!!!!!=D
  Den ble søt da!!!

  SvarSlett
 2. Ah, den ble jo nyyydelig da! Og kan tenke meg den er helt herlig i mandarin. Jeg elsker mandarinklær, men hater å strikke av det... Jeg må nemlig også si innmari ned i pinnestr, kanskje aller helst nr 2. Synes det vitner om enorm viljestyrke å strikke den ferdig:-) Kan hende den er bedre i ull, ulle er liksom mere strech i enn bomullen, og lettere å få pent når man skal plukke opp og slikt. Gleder meg å se! All ære til den flotte jakka, den ble utrolig til tross for svetiingen underveis.

  SvarSlett
 3. Gratulerer med ferdigstillinga! Den ble jo veldig fin da!

  SvarSlett
 4. Jøss, jeg er superduperimponert! Nå må jeg jaggu klare å fiske frem igjen jakken jeg begynte på i fjor, på pinne 7 med Alfa.

  Jakken ble veldig fin, og det er fullt forståelig at arvingen vil ha en til. Jeg er mer tvilende til at du vil strikke en til - selv i ull - har det kanskje vært litt drøyt varmt hjemme hos deg de siste dagene? Varmen kan vå hvem som helst til å fatte merkelige beslutninger, har jeg hørt. :-p

  SvarSlett
 5. Resultatet ble jo utrolig flott. Og kanskje er det slik at man blir litt ekstra glad i plagg som man har hatt mye arbeid med. Hvis man da ikke har dem helt oppe i halsen.... Imponert over at du skal starte på en til.

  SvarSlett
 6. Utrolig lekker jakke og mønsteret er jo så nydelig!

  SvarSlett
 7. Den var lekker! Bra jobba! :)Sikkert deilig nå på sommeren. Ha en fin sommer videre (vi bruker hele dagene til å skifte bordkledning..) :)

  SvarSlett
 8. Den var veldig fin! Skjønner at arvingen er fornøyd, da. Du er samtidig litt smågal, da. Tenk å klage så mye over en jakke og så kjøpe garn til en ny? Hehehe .... Du er nå sta nok til å klare og strikke en til, da. Lykke til med strikkinga av en ny jakke! Fortsatt god sommer også! (Selv om sommerværet glimrer med sitt fravær!)

  SvarSlett
 9. Hei!
  Artig å lese om historien bak jakka. Imponerende at du ikke ga opp underveis. Har sansen for å gjøre en "personlig vri" på sy-og strikkeprosjekt. Husk det er en stor kunst å jukse det til så det ikke synes. Du er en dreven strikker som trikset deg til et alldeles nydelig resultat. Lykke til med ull-versjonen! :)
  Berit

  SvarSlett
 10. UUtrolig fin syns jeg. Skjønner tålmodighetsprøven og angringen underveis. Sånn er det her og. Har startet på en jakke som enda ikke er ferdig. Den ligger bare der, mens jeg strikker på andre ting. Men er imponert over at du fullførte jakka, og med stil. For den ble virkelig fin.

  SvarSlett
 11. Denne vart kjempefin! Eg hadde nok ikkje orka å strikke ei så lekker jakke i bomull på tynne pinnar... Men ull, det kan bli saker, det! Lykke til!!

  SvarSlett
 12. Anita, er du på ferie, du er så stille om dagen? Jakken ble helt nydelig, pinne 2.5 er virkelig imponerende. Vaskelappene dine var geniale, jeg tror jeg skal hekle sånne også - bare synd de ikke fjerner sminken av seg selv :p

  SvarSlett
 13. Her har du all grunn til å være stolt! Både av innsats og høy lekkerhets-faktor!
  Gleder meg til å se versjon 2. i ull...

  SvarSlett
 14. Ååååå nydelig. Men litt dumt at jeg leste dette nå, har akkurat begynt å denne til meg selv i voksenversjonen i Mandarin. Forstår jeg har noe å se frem til ;-))

  SvarSlett