søndag 14. oktober 2012

Grandtante-to-be..

Min favorittniese (og eneste) niese skal i disse dager bli mamma til en liten babyjente, og det får en kommende Grandtante til å tilte ut av gyngestolen og gripe til strikkepinnene.

Babytøy er nemlig toppen av lykke for en strikker, det er smått, det er søtt og det finnes en million oppskrifter. Og siden det er smått øker jo også sannsynligheten for at det fullføres (og ikke gjenfinnes som ufullført strikketøy i en pose rundt barnets konfirmasjonstider).

Men nok om babytøy jeg ikke har bilde av.. Tadaa! Her er prinseteppet. I alle fall en snipp av det :) Etter blokking ble det 125 x 125 cm, og det burde holde varmen rundt verdens nusseligste grandniese. I følge alle slags historier er dette teppet en kopi av det som de danske kongelige svøper sine nyfødte i når de reiser hjem fra sykehus/ fødestuen, og dermed også omtalt som Det Royale Svøp. Min grandniese har danske aner, og et prinseteppe var derfor obligatorisk.

Nå venter jeg bare på at grandniesen skal melde sin ankomst *trommer med fingrene*

Til da, sånne praktiske ting som alle andre har gjort før meg, intet revolusjonerende med dette: Mønster HER, jeg har brukt litt over to hesper New Zealand Lammeuld på pinne 4. Enkel og grei strikk, kanskje så enkel og grei at det nesten er kjedelig...

5 kommentarer:

 1. Du høres gammel ut nå, Anita.. Gøy med babyer, og jeg er sikker på at du kommer til å kle den lille jenta opp i mange år framover. Gratulerer på forskudd!

  SvarSlett
 2. Jeg køet den oppskriften. Teppet er jo rett og slett nydelig. Min grandniese blir mamma hun og jeg blir grandbestemor - tror jeg. Jeg har ikke hatt småbarn i familien å strikke til før så dette blir morsomt. Men om jeg har tålmodighet til å strikke et helt teppe - vel, vi får se. Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 3. Det er supernydelig! Og en kjempejobb. Heldige mottager!

  SvarSlett
 4. Så nyyydelig!
  Det teppet har jeg hatt lyst til å strikke lenge, men har ikke helt turd å sette i gang med det. Det er jo ganske stort...

  SvarSlett
 5. Hei;)
  Første gangen jeg er innom bloggen din;) Her var det mye fint;)
  Nydelig teppe. Har strikket et til en liten vidunderbaby som ble født i september, men som først reise hjem fra sykehuset i dag.
  Ønsker deg en flott helg;)
  Klem fra Ann-M.

  SvarSlett