fredag 12. juni 2009

Ut på tur(n)

På forrige helgs turnstevne hadde jeg som såvidt nevnt med meg en haug med strikkings... Bagen var stor, pågangsmotet enda større og strikkeiveren enorm, jeg hadde jo tross alt vært uten strikking en evighet...det føltes i alle fall sånn..

Uerfaren som jeg er med turnstevners herligheter trodde jeg at jeg skulle få masse tid der jeg kun satt og ventet... Med strikketøy mellom friskmeldte hender og kaffekoppen innen rekkevidde skulle jeg strikke i fred og ro...så feil kan man ta!
Polly Jean sokker ble forkastet etter ett par omganger..altfor dillete når man stadig vekk skulle slenge fra seg strikkingen og hjelpe til med brødskiver, hårstrikker og gjenglemte klær i alle retninger
Dette er en fremtidig Gråtasstunika. Ambisjonene var kjempestore, så jeg tok med alt jeg trengte av farger i tilfelle jeg jobbet meg godt oppover mønsterbordene...Etter noen omganger med intens telling av masker i korridoren på Hareid Ungdomsskole, omringet av våryre fjortiser og sukkerhøye små barn ble denne også lagt pent ned i bagen igjen..

Men her var det håp skjønner dere. Enkel hullmønsterrapport i gjentagende mønster :) Her skulle det bli vei i vellinga og hvis jeg var riktig heldig kunne jeg komme hjem med ikke mindre enn TO ferdige ermer til min egen Petuniatunika, som jevn og trutt har blitt oversett..
Optimismen rådet på tross av at jeg ikke hadde rundpinne med i rett størrelse, bare strømpepinner.
Denne (hersens!!#) tunikaen skal av alle ting ha trompetermer! 99 masker Petunia på pinne nr 3,5 er uuutrolig irriterende på strømpepinner. Irritasjonen bare økte på og til slutt nappet jeg pinnene ut, rekket opp og furtet...
Bildet over er det jeg har strikket på (det ene) ermet etter at jeg kom hjem.
Men heldigvis fantes det mer i bagen..
Når turnstevnet nesten er over og man bare trenger litt smått i henda. Da er det deilig å oppdaget at nederst nederst i bagen finnes ett enslig nøste og en passende liten pinne... Fort gjort å legge opp 120 masker, 2 rett, 2 vrang... og en vakker dag er dette kanskje en ny calorimetry?
Ønsker dere alle en riktig god helg, med eller uten strikk :)

11 kommentarer:

 1. He he... Ja, sånn kan det gå:-D
  Motet var i alle fall til stede, og det er jo det viktigste...
  Ha ei flott helg!

  SvarSlett
 2. :-D Ja det er jammen ikke lett å forhåndsberegne hva man skal klare å få til på turnstevne. Men erfaren strikker som du nok er, så visste du innerst inne, at det gjaldt å ta med mange nok strikketøy - Da ville du i allefall få uttelling for noen av garnnøstene. Og det gjorde du jammen også - Flink har du vært :-)

  SvarSlett
 3. Hei igjen!
  Bytte jobb???
  He he...
  Så langt i år har jeg strikket 30 par sokker:-D

  SvarSlett
 4. Dette høres kjent ut, man planlegger og så går det ikke helt som planlagt. Gleder meg likevel til å se hvordan gråtasstunikaen ser ut når du er ferdig!

  SvarSlett
 5. Synes du var veldig forutseende som klarte å ha med så mange forskjellige prosjekter just in case :P Du lurte på hvor jeg har kjøpt garnet. Garnbutikken på Lagunen i Bergen. Aner ikke hvor du bor, men de har 50% på alt garn til og med lørdag. Ha en finfin helg :)

  SvarSlett
 6. Tanken var i allefall god :) Tiden pleier å fly når man er på stevne så jeg forstår deg godt!

  SvarSlett
 7. Det er en egen kunst å ha med seg riktig type og antall strikketøy - lurt å ha med noen ekstra!

  SvarSlett
 8. Hihi, morsomt! (Og litt gjernkjennelig også, selv om jeg ikke liker å innrømme det.) Bra du fant det rette prosjektet til slutt da. :)

  SvarSlett
 9. Hehe, det skal vere å hetse andre fordi ein stakkar har teke med for lite garn til ei helg;)

  Eg veit jo av erfaring at det ikkje blir mange timar strikketid ei slik helg... Men du har verkeleg hatt med eit godt utval!! Og hadde eg vore heime, skulle du fått låne ein pinne av meg, veit du!

  SvarSlett
 10. he he kjenner igjen DET ja fra turnfestivalen her hehe, mengodt man er optimist i det minste hehe

  Du må kooose deg og ha en herlig uke!

  Klem&Kos Vibbedille :)

  SvarSlett
 11. Godt du hadde noen strikketøy å velge mellom, ikke alltid lett å finne det rette for anledningen... ;)

  SvarSlett