torsdag 26. mai 2011

Faren til Albert eller en ordinær maskot??

Mandag ettermiddag, sånn rett før nyhetene på TV2, fortalte Jentungen om klassens manglende Maskot... med trist fjes kom historien om tekstiltimer på skolen som har blitt ofret for teater og andre utenom-skolen-saker, og om den andre klassen som hadde fått tekstil på andre ukedager og dermed hadde sin egen Maskot.Læreren hadde foreslått at kanskje noen av ungene kunne gå sammen om å lage en selv, på fritiden... I utgangspunktet en glimrende idé, helt til Mor Herself innså at maskoten skulle vært klar til skolecup'n...på tirsdagen, altså neste morgen!Men vi gir oss aldri! Never!!Så hils på maskoten :) Snarlik pappa'n til Albert Åberg, det er kanskje håret som gjør akkurat det??

Ett hvitt dynetrekk fra den gangen dynetrekk var laget av solide stoffer, saks og pågangsmot ble hentet frem fra skjulte lommer. Øyne i IKEAstoff, som etterhvert ble til briller, da vi ikke klarte å lage pupiller :)


Ett sommerskjørt med fruktmotiv ble klippet bittebittelitt av for jordbæret kunne bli nese og en bit vannmelon passet som munn...

Søm som ville fått min gamle håndarbeidslærer til å bryte sammen i hulkegråt endte i denne litt hoftebefengte figuren. Håret er laget av en rest brungrå Daletta og knyttet på ett vis som ikke akkurat er reklame for Apollo Hair...

men en trist kropp kan fort berges av litt ull :)


En pitteliten genser strikket på pinne 6 gikk fort som en fis, måtte bare rekke opp én gang. Yeah Me altså! Ett nøste Blåfjellgarn (sikkert Rauma Vamsegarn i forkledning) fra lageret og en skvett Fritidsgarn. To knapper måtte til for å fikse en åpning som gikk over det noe overdimensjonerte store hodet.

Trådene ble festet mens Jentungen spiste frokost tirsdags morgen, og nå bor maskoten i klasserommet. Puh...

I ettertid har initialene til klassen blitt sydd på med sirlige sting av Jentungen selv, Mor Herself var lei..

5 kommentarer:

 1. Det var Maskoten sin med sjarm det. Artog sak det der :O)

  SvarSlett
 2. Få fin! Finnes bare en av denne :)

  SvarSlett
 3. Flott maskot :-)
  og flott innsats av deg :-)

  SvarSlett
 4. Hei igjen :-)
  Bare ett lite tips :

  Barneboden trekker Gavekort på 200,- kr
  Ny sjangse - Hver måned
  ALLE som har link til www.barneboden.no på bloggen sin er med i trekningen :-)
  Se mer info : http://barneboden.blogspot.com/
  eller på Facebook

  Vil du være med ?
  de har litt klær til dame også :-)

  SvarSlett
 5. Flott maskot - og super innsats på kort varsel!

  SvarSlett