torsdag 17. september 2009

Strykende skolegenser

I vinterferien som kom og gikk begynte jeg på en genser til Jentungen. Typisk bilstrikk! Etterhvert samler det seg opp med diverse boler, siden jeg har en forkjærlighet for slik strikkings i bil, og nei...da er det er absolutt ikke jeg som kjører.


En pose med diverse nøster Falk skulle bli en slik passelig tykk og god genser til uteskolebruk. Planen var å bruke opp haugevis med impulskjøpte nøster med Falk og strikke en stripete genser.


Etter noen kilometer med bilstrikking tenkte jeg at det var på tide å innføre første stripe. Sånn cirka. Man er da kreativ må vite. Stor var derfor overraskelsen da jeg oppdaget at jeg kun hadde med én farge av nøstene. Altså den lavendellilla som vrangborden allerede var strikket i. Fargen kan kanskje beundres litt i dette innlegget her? Bolen ble derfor mer eller mindre fullført i en og samme farge.


I løpet av vinterferien fikk jeg (tilfeldigvis) en liten svipptur innom en garnbutikk i Lillehammer slik at jeg slapp å strikke på det samme hele vinterferien..puuh..


Etter vinterferien har hele prosjektet stort sett vært fortrengt, bare strikket pittelitt på inne i mellom når Jentungen har lurt på om ikke genseren snart var ferdig..


Men tadaa! Det blir til slutt!


En innspurt etter Tanangerturen har gjort at genseren endelig er fullført, og stripene kom på til slutt. Ikke det at garnet på noen måte har tatt slutt, men da ble det hakket mer spennende å strikke.


Raglanfelling etter eget hode funket fjell. En haug med Falk, pinne 3 og 3,5 og genseren passer akkurat...puuh igjen...


Jentungen påsto at garnet klødde, men hvis jeg for eksempel broderte på en diiiger Hello Kitty på heeeeele magen kom genseren til å klø myyyye mindre. Logikken her er 9 og ett halvt år gammel og totalt uforståelig for noen andre tror jeg...


Men klok som jeg er benyttet jeg anledningen til å lufte en slik problemstilling med allmennlæreren som jeg såvidt har nevnt før, og der fikk jeg gode råd helt gratis. Et stoooort "magebroderi" ble kompensert med ikke mindre enn tre strykemerker av den svenske sorten, og Jentungen er superfornøyd. Av en eller annen grunn hjelper også slike merker mot kløe...

Nå var det slik at antall prikker som antydet noe om varmen på strykejernet var ulikt for strykemerket og selve garnet. I stedet for å gamble med dette slengte jeg ett spørsmål ut i den store verden og fikk heldigvis hjelp.
Så her er Jentungen med sin nye-akkurat-passelige-men-kunne-vært-lengre-ermer genser og alle er fornøyde..

Det rare lyset som treffer Jentungens høyre skulder er forresten sol, tro det eller ei...
Jeg er kunnskapsløs i forhold til å beregne antall nøster (og størrelser på vaffelrøre for den saks skyld) så det er godt mulig at jeg har nok Falk til enda en genser (i alle fall en stripete en), om jeg bare hadde hatt oversikt over garnet mitt.. Men til helgen skal jeg på strikketreff igjen, og der er det også en ny mulighet til garnkjøp *plystre*, så etter denne helgen skal jeg ta tak i haugen og få oversikt -pråmiss!!!

18 kommentarer:

 1. Søt genser. Likte fargene du har brukt også.

  SvarSlett
 2. Knallfin genser i lekre farger - akkurat sånn som en på 9,5 år liker. Og jeg skjønner jo godt at det klør mindre med sånne flotte strykemerker ;)

  Ses i morgen!

  SvarSlett
 3. Kjempefin genser, og Hello Kitty har magiske evner, helt sant ;)

  SvarSlett
 4. Kjempefin genser i den fineste fargen som finnes (lilla er jo "lillesøsters yndlingsfarge :-) )
  Merkelig hvordan et par strykemerker av den rette sorten gjør genseren kløfri, men det er jo verdt det hvis det medfører at hun bruker genseren.
  Ønsker deg god tur på treff til helga! Klem

  SvarSlett
 5. Så flott genser! Gjorde seg med både striper og strykepå-merker. Jeg har selv kjøpt inn noen av dem, og har planer om å bruke dem som pynt på strikk selv. Hyggelig blogg! Hilsen Xhantippe (har litt problemer å få lagt inn kommentar, så jeg får gjøre det under anonym...)

  SvarSlett
 6. Genseren ble fin den. :)
  Nå trodde jeg at du skulle blogge leggvarmer nr. 2, men den blir vel ferdig i løpet av helgen. ;)
  Ha en fantastisk strikketreffhelg. Skulle ønske jeg kunne være med.

  SvarSlett
 7. ACecilie:Synes genseren var fin. Jeg har helt dilla på lilla jeg. Men det burde jo være ett par leggvarmere til:-)))
  Kos dere i helgen.

  SvarSlett
 8. Fin genser! Det kan gjera underverk med eit par søte strykemerker ja ;-)

  SvarSlett
 9. Så fin genser. Og at merker kan kurere både kløe og andre ting er helt forståelig. Kjenner til fenomenet...

  SvarSlett
 10. Flott genser! Den hadde falt i smak hos tulla her, ja.

  SvarSlett
 11. Se der ja, genseren ble helt knall den!

  Jeg ser at gode råd for resten av garnet allerede er nevnt, så jeg vil bare tilføye at med så mye garn, bør leggvarmerne kunne brettes dobbelt for kalde dager.

  *dukker*

  SvarSlett
 12. Den ble nydelig,da. Og med så søte merker. Lykke til med resten av garnet. Blir spennende å høre hvilken historie det får ;)

  SvarSlett
 13. Så artig du har skrevet, sitter med et smil om munnen når jeg leser. Og genseren ble veldig fin. Ha en god helg.

  SvarSlett
 14. Her er det nok biler og pingviner som gjør dagen. Flott med denne plastereffekten, vi må vite å utnytte det vi kan :D

  SvarSlett
 15. Så fin gensern ble - og det er da godt å ta fram igjen noe som har ligget nesten-ferdig ei stund og gjøre det ferdig?! :) kos deg på strikketreff i helga!

  SvarSlett
 16. Hihi, morsomt innlegg. Og logikken er da HELT forstålig for alle som har unger. Genseren ble fin den!

  Ha en god helg!

  SvarSlett
 17. Å, eg skal nok bestille nokre strykemerke til eit par kløende genserar:) Det må sikkert ha god effekt hos mine engleborn også...

  Takk for ei herleg helg!

  SvarSlett
 18. Synes det høres helt logisk ut at den klør mindre med merker på. Det er utrolig hvor lite som skal til. Genseren ble fin forresten.

  SvarSlett