onsdag 24. november 2010

Kulene til Arne & Carlos, og novembersokkene kan krysses ut....

Kulene til Arne & Carlos har herjet landet i høst. Ingen trodde vel at slike ullkuler skulle bli slik en farsott, men kulene triller i alle fall ut av strikkekurver over alt.


Kombinasjonen av en god historie, koselige bilder, relativt enkelt mønster og overkommelig størrelse på prosjektene bidrar vel til den ekstreme populariteten...Jeg er i utgangspunktet ikke veldig glad i sånn pynt og strikket julekule hadde i utgangspunktet ingen plass på min ønskeliste. Men boka er fin! Og jeg er svakere for flotte hobbybøker en dillete små strikkeprosjekter. Så boka kom i hus...


Selv om jeg ikke akkurat ønsket meg julekule, var det jo greit å teste ett par kuler...


Rauma Finull på pinne 2,25. Den ene er stappa med syntetisk fyllvatt og den andre med Ullflor fra Husfliden. Jeg kjente ikke annen forskjell enn lukta.. kule nr 2 lukta litt mer sau :)

Kanskje ikke helt typiske julefarger?Så kan Dussesokkene for november krysses av på listen, hurra!!Ett artig mønster, men jeg følte det gikk litt trått.. Sokkene heter Shushan Socks og mønsteret finnes HER.

I frykt for at sokkene skulle bli for stramme oppe startet jeg med pinner 2,75 men etter flettingen var det bare å pelle seg ned på pinne 2,5. Hadde jeg ikke byttet til mindre pinner hadde sokkene endt opp som gigantiske :) Nå passer de nok fint til en fot som er sånn cirka 38-isj, og kommer ikke til å stramme en eneste plass :)


Mosegrønn Ida, supewash garn med forsterkning. Likte garnet og likte fargen!

Hæl og tå ble ganske bra, men hadde selvsagt vært bedre om de hadde vært avbildet med føtter inni...


Jaja, samma det... Sokkene er allerede lovet bort til en kjekk kollega med kalde foter :)

6 kommentarer:

 1. Det var noen råtøffe sokker! Regner med at ullprosenten er helt på topp her ;) ;)

  Kulejulene dine ble fine i grått og rosa! Jeg har også strikket to, måtte liksom henge med på farsotten jeg også, men siden jeg er av den litt lite utholdende typen så tror jeg ikke det blir så mange fler ;D Me lyt sjaou!!!

  Ha en finfin snarthelg!!!

  SvarSlett
 2. N[ har alle strikket sånne kuler tror jeg. Jeg var litt negativ til dem i begynnelsen, men jeg må innrømme at de vinner seg. Jeg syns dine ble skikkelig fine. :) Fine sokker også og fint garn under her. Jeg prøver å IKKE kjøpe mere gang akkurat nå,men jeg bokmerked nå siden for sikkerhets skyld. Mye lekkert der.

  Ha en super uke videre.

  SvarSlett
 3. Kjempefine julekuler, AnitaK! Det gjorde seg virkelig med en slufs på dem.

  Flink du er som holder koken med å strikke DUSS-sokker. Kollegaen din blir nok god og varm på beina i vinter.

  Ønsker deg en fortsatt fin uke! Klems.

  SvarSlett
 4. Rosa kuler var kjempetøft! Og jeg kjenner følelsen med å være svak for bøker, men jeg står imot et par år til. Men om et par år når alle andre er lei så kommer sikkert jeg til å strikke kuler også :-)

  SvarSlett
 5. Velkommen til julekulestrikkeklubben:)
  Fine sokker.

  SvarSlett
 6. Så fine kulene dine er! Likte fargen veldig godt:)
  Ikke kommet så langt at jeg har provd meg på dem selv enda, men boka er på plass i huset, -og bare venter. blir litt frista rundt omkring, ja:)

  SvarSlett