tirsdag 3. mars 2009

Badedame som russeoppheng..

Nå er ikke jeg noen interiør-guru, på ingen måte.. men her om dagen kjøpte jeg noen nye lys og en badedame til å sette på badet. Dette er hyllen over doen om noen lurer..
Badedamen passet fint på badet og ga meg assosiasjoner til barndommens pastiller... (Mye rart i hodet mitt av og til, ja, men sikkert flere enn meg som av og til mimrer over Stupedame-drops) Hva mer kan en badedame brukes til?? Joda, oppheng for mine siste prosjekter... Disse sokkene har vært ferdige en stund men bildene kom aldri så langt som til bloggen før nå, har strevd litt i det siste med blogspot, men siden jeg er ny så har det vel vært mitt kløneri som får ta skylden, tror jeg.

Sokkene er russelester fra ett hefte jeg kjøpte på Husfliden, og garnet er på ingen måte det som originaloppskriften tilsier, men det ser du vel? Litt vanskelig å se mønsteret kanskje, men litt kule på en snål måte. Sokken til venstre viser da undersiden på en elegant og skakk måte. Garnet er flerfarget Silja og svart Senja (eller noe sånt). Siljagarnet fikk jeg i HV gave fra Madevik tidligere, og det svarte kommer fra Nille. Jeg er ganske overbevist om at det heter Senja eller noe slikt. I alle fall så tenkte jeg på TVprogrammet "Da damene dro" da jeg kjøpte det..
Vet ikke helt hva jeg synes, sokkene er strikket i str 11-14 år på pinne 2,5, brukte mindre enn ett nøste av hver. De sitter som ett skudd på Jemtungen sånn fasongmessig, men jeg synes det ser litt snål ut med den svært spisse tåa og hælen. Kanskje jeg skal lage ett par til meg selv og se hva jeg synes da? Kan jo bruke spisse sko...

For å vise hvor kjedelig verden også kan være slenger jeg med ett par sokker-to-be, som Mannen har bestilt. Det er ikke ofte (faktisk aldri) at han vil ha noe hjemmestrikket så da spørsmålet om ullsokker kom måtte jeg jo (ta meg sammen for ikke å rope) ja! Svart Senja (kjøpte jo mer enn ett nøste *host* da jeg skulle ha kontrastfarge til russesokkene) på pinne 3.
Jeg har begynt på hællappen på begge, og strikker parallellt for ikke å få krampe av kjedsomhet..
Var en tur i Lillehammer i helga og da var dette turstrikk (kjedelig...), og siden turen dit medfører over 4 timer i bil hver vei hadde jeg også med en påbegynt genser til Jentungen. Den skulle bli stripete, helt til jeg oppdaget at jeg kun hadde med garn i én farge, juhuu.. Til nå har jeg derfor en påbegynt bol, ca 30 cm i ensfarget, ja... ingen bilder ennå...
Forøvrig økte garnlageret pittelitt i helga da jeg fant 6 tråds multifarget Regia i gågata på Lillehammer, man vet jo aldri når man slipper opp for garn..og dessuten var det jo helg!

10 kommentarer:

 1. Kul dame - og hun ser ut som hun bare har godt å få varmet seg litt på noen strikketøy..!

  SvarSlett
 2. Skikkelig kul pynt over do det der!! Prøver også etter beste evne å pynte litt der ja hehe, har nå fått til noe dill hehe

  Nå sitter eg å nyter kaffi og bolle/kaker hehe litt KOS må man ha! Nyter det herlige garnet til kåpa mi! Denne bare mååå bli fort ferdig!!!Skikkelig herlig VÅR kåpe!! Herlig rød blir den hehe

  Koos deg og ha en herlig dag!

  Klem Vibbedille

  SvarSlett
 3. Stilig dame, og hun minner om stupedama ja!

  SvarSlett
 4. Den badedamen like jeg godt! og flotte votter du strikker.

  SvarSlett
 5. Stilig badedame du har kjøpt.Syntes sokkene var flotte også.

  SvarSlett
 6. Knallstilig badedame! Sokkene er fine, morsomt med litt andre farger enn de mest tradisjonelle.

  SvarSlett
 7. Kul dame!!! Takk for besøket og kommentaren i bloggen min! Du er veldig god med strikkepinnene!

  SvarSlett
 8. Hei Anita, mye flott du strikker for tiden, deilig at gubben også vil ha ullsokker :)

  SvarSlett
 9. Jeg tenkte også på stupedama da jeg så denne pynten din. Lurer på om det var Brynhild drops.
  Fin dekorasjon iallefall.

  SvarSlett
 10. Jammen stilig med slik pynt på badet. En kan jo bare drømme om å ta seg så godt ut. Flotte sokker - det er mye arbeid. Synes det er så fint når bunnfargen er flerfarget.

  SvarSlett