fredag 6. mars 2009

Blinde ugler..

Jøss da, det blir mer luer i denne heimen, i alle fall inntil de gis bort... Nå er det jo slik at jeg fortsatt leter etter den optimale luen til meg, men foreløpig er det ikke mye suksess. Det er ikke det at jeg ikke prøver, og luene sitter godt, men jeg er like rar... og jentungen, periodevis også omtale som sjefs-sensurinnen-i-egen-person, synes jeg ser spesielt rar ut. Bra at jeg ikke bor på en plass som er såå kald at jeg mååå gå med lue..
Deler av forsøkene på å finne lue sammenfaller med at jeg er med på luealong her. Denne måneden var det ugle-tema i alle slags alonger, så over det ganske land finnes det nå ekstreme forekomster av ugler. Vi kunne velge mellom to forskjellige, men fortsatt uglete, luer og jeg har i min iver strikket begge..

Denne luen heter Who?, mønster her. Skal jammen ta fra lageret,ja *kremt* Lilla babyull var det første jeg fant. Strikket på pinne nr 4. Etter vrangborden innså jeg at dette kanskje ikke kom til å holde helt til mål, også benevnt som felling, og byttet derfor til dobbel Sisu (med glitter må vite). Da uglene var unnagjort meldte tvilen seg: Kommer dette garnet til å holde helt inn da?? Best å felle i striper da.. enden på visa blir en orginal vri, men mønsteret er fulgt helt og holdent og samtidig er jeg kvitt 4 restenøster som har sett på meg med hånlig blikk i laaang tid.
Jauda, da tar vi neste... Dette mønsteret er herfra, fra en av luegeneralene selv. Den andre luegeneralen måtte trå til da jeg ikke fikk opp mønsteret, men det er alltids hjelp å få.. Klok av skade tok jeg denne gangen garn som det skulle være nok av, to nøster mosegrønn Topp T'tå som også stammer fra HV gave fra Madevik. La opp på pinne nr 5, som forøvrig var en prøvelse for skuldrene. Det holdt akkurat! Hadde 30 cm garn igjen *puh* av to nøster, og da felte jeg litt tettere enn det som mønsteret tilsier. Begge ugleluene passer mitt store hode, og i begge luene ser jeg like snål ut. Passformen er fin og jeg liker uglene, men har hittil ikke sydd på øyer. Mulig at de aldri får heller.
I frustrasjon over mitt rare forhold til egen luer lager jeg heller luer til noen som trenger.. Denne gangen skal luene gå til kreftpasienter i Stavangerområdet og det er Margot som er luegeneral. Jeg har foreløpig bare 3, en Odessa og to heklede etter eget (manglende) hode.
Som dere kan se har jeg satset på farger til nå. Jeg tenkte å ta garn fra eget lager og fikse så mange som mulig innen fristen. Har flere på gang, allerede.
I frykt for å gå tom for egnet garn hjemme har jeg kjøpt litt ekstra, det er jo tross alt til ett godt formål..
Ønsker deg en riktig god helg, med eller uten lue..

8 kommentarer:

 1. Fine luer!

  Riktig god helg :)

  SvarSlett
 2. Har starta på Uglelua jeg også, men akkurat nå er det mer fristende å sy ;) Ønsker deg ei fin helg.

  SvarSlett
 3. Mange flotte luer! De ugleluene er utrolig fristende - vet ikke hvordan jeg skal få tid til alt! Nydelige farger i de heklede luene dine!

  SvarSlett
 4. Så mange flotte luer du har laget. Har ikke kommet igang med marslua ennå jeg, er ikke så glad i disse uglene, men det blir vel etter hvert!
  Du finner nok en lue som passer til ditt hode en dag. Og så er det bare å begynne å bruke lue, for etter hvert som du blir vant til det, så finner du ut at de passer egentlig litt likevel ;)
  God helg.

  SvarSlett
 5. Så flotte luer du har laget!!
  Ha en fin lørdag!

  SvarSlett
 6. Ååååå så masse flotte luer, synest den stripete hekle lua var kjempeknas:) Ha ei fortsatt god helg!!

  SvarSlett
 7. Fine luer. Ha en strålende uke :-)

  SvarSlett
 8. Takk for koselig besøk i bloggen min.
  Så fin blogg du har. Mange fine luer!!=)

  SvarSlett