fredag 14. august 2009

Høstjakta er i gang

Med uendelige mengder nedbør kan man vel erklære høsten for kommet, i alle fall på min kant av landet. Her striregner det, og støvler og regnjakke er et must om man i det hele tatt tenker tanken på å bevege seg utendørs.

Når høsten nærmer seg er det slik at noen jakter på dyr, andre igjen sanker frukt og bær og jeg? Jeg strikker luer...Nye luemønstre både herfra og derfra er midt i blinken nå i alle fall, og høstjakta på luer er startet..

Først ut er Lace Leaf Hat, jeg tok voksenstørrelsen i håp om at dette var min lue. Pinne 3 i starten og deretter pinne 4, fra eget lager brukte jeg under ett nøste Drops Alpaca i svart...
Svart!! Skjønner ikke hva jeg tenkte på!
For dere som ikke kjenner meg kan jeg vel bare si at håret mitt er bortimot så svart som det kan bli fra naturens side, og en svart lace-strikket lue vil på en måte ikke komme helt til sin rett...hmpf!
Ellers ser lua stor ut, men jeg synes mønsteret er ganske pent. Her er luen strekt over en grønn Tupperwarebolle, men det var vanskelig å fange mønsteret skikkelig på ett bilde...kan det ha noe med den svarte fargen å gjøre??

Her er neste lue ut. En baggy lue fra Drops. Var nok heldigere med denne. La opp minste størrelsen på pinne 4 til vrangborden og videre pinne 4,5 til resten. Brukte i overkant av ett nøste Tynn Alpakka fra DSA i en deilig petrolfarge som har ligget i en skuff og godgjort seg en (lang) stund, strikket med dobbel tråd. Luen passer meg, og er min...tror jeg

Så er det Diamond Head Beret... Siden jeg var så godt i siget med å bruke fra eget lager, skulle jeg fortsette i den gode stimen tenkte jeg. Derfor: 3 (!) små restenøster DSA Tynn Alpakka i en fantastisk mørklilla-plommeaktig-farge...holdt akkurat ikke.. Det er lov å komme med ett kraftuttrykk i sådan stund?? 4 usle runder med mørk cerise måtte til...Jeg valgte å legge de inn i striper etter 2 forsøk på juks... hele herligheten strikket på pinne 4

Til slutt den kule barneluen Blue Rabbit Hat. Ett sånt mønster som bare må digges! Jeg liker egentlig ikke å strikke bobler, men hva gjør man ikke for å oppnå denne stilige effekten? Luen er strikket i dobbel Finull på pinne 4... Hadde mer Finullrester enn jeg likte å tenke på så her ble det brukt 3 forskjellige hvitgrånyanser og to forskjellige rødnyanser. Tok den største størrelsen og strikket lystig i vei. Jeg så jo det at den ble diger men hadde tenkt å tove den litt..
Men så oppdaget Jentungen lua... hun adopterte den tvert og nektet toving. Så hva skal man si? Lua er enorm, ekstremt varm og mangler liksom litt finish etter min mening, men Jentungen elsker den...

Bare for å teste den fleksible størrelsen på Drops lua tok jeg den på Jentungen da hun satt opptatt med sitt nyinnkjøpte spill. Den passer henne også, men er fortsatt MIN.
I bakgrunnen skimtes kaninluen som hun passer godt på i frykt for at Mor Herself skal gripe til grønnsåpe og vann...
Konklusjon for denne månedens luejakt?
Av fire strikkede luer er én min. Jeg føler at jaktlykken stiger...

15 kommentarer:

 1. Så mange flotte luer du har strikket!

  SvarSlett
 2. Flotte luer! Jeg elsker også min baggylue fra Drops - den får ingen fra meg... :)

  SvarSlett
 3. Når ungen elsker lua, er den jo perfekt! Stor eller ikke :-)

  SvarSlett
 4. Herlige luer!! Nå er du og jentungen godt forberedt på det kalde som kommer :))
  Nå er det ikke lenge til skolestart, og gleder meg som bare det!! Og da blir det også tid til en kaffekopp i Molde i ny og ned - med strikketøy naturligvis :))

  SvarSlett
 5. Wow. For en produksjon! Flotte luer.
  God helg :-)

  SvarSlett
 6. Du har virkelig produsert!
  Mange flotte luer:)

  SvarSlett
 7. Stilige luer! Svart er vanskelig å få gode bilder av, selv om det sikkert finnes noen gode tips for å få det til. Ha en fin helg!

  SvarSlett
 8. Flotte luer, og bra en av dem passer deg.

  SvarSlett
 9. Det var en voksen lueproduksjon!!!!!=D

  SvarSlett
 10. Skal si du strikker luer, ja!
  Flotte ble de!!

  SvarSlett
 11. Kjente og fine luer. Jeg fikk for lite garn til toppen på mine også, irriterende når man bare mangler noen få omganger. Da gjelder det å være kreativ!

  SvarSlett
 12. Det var ei haustjakt etter min smak:)

  Flotte luer:)

  SvarSlett
 13. Så flink du har vært som har strikket alle 4 luene! Merkelig at den kaninlua skulle bli så stor. Det ble min også og 2-åringen elsker den, men jeg synes den ble vel baggy til ham.
  Ha en flott helg!

  SvarSlett
 14. Så fine luer du har laget. Lykke til med videre høstjakting :-)

  SvarSlett