tirsdag 11. august 2009

Sommerstrikkings

Inspirert av disse galningene her og der som strikker sokker som om det skulle stå om livet, er det lett å ramle med på wanna-be lasset og tro at sokkestrikk er gøy

Jeg er også blitt forledet til å tro at sokk nr to er isi-pisi, og at sokker helst bør strikkes på tynne pinner. Gammeldags raggsokkgarn er for pyser og har du vondt i skuldrene er det bare å gå ned en pinnestørrelse… Skulle ønske at døgnet hadde flere timer...Men jeg har da strikket noen sokker i sommer…med pinner og garn som utgangspunkt og et sokkemønster som jeg synes så passelig ut skrider man til verket…

I løpet av min strikkekarriere er det noen erfaringer jeg til nå bør ha tilegnet meg, men jeg er tydeligvis en slow-learner...
Skjønner fortsatt ikke poenget med prøvelapp (pinglete!) og sokkemønster med mer enn 60 masker på skaftet bør vel nødvendigvis ikke ha så mye høyere pinnenummer enn 2,5…

Enden på denne strikkevisa var at jeg hadde en sokk som ville ha passet en gigantfot (om noen lurte, jeg innså dette før tåfellingen, men ikke før…). Opprekking, ja og ingen photo shoot. Bare akkompagnert av noen velvalgte gloser i sakens anledning.

Men jeg har nå strikket flere sokker etter dette mønsteret her… og har underveis i prosessen lært at forskjellig garn også påvirker størrelsen, selv om man bruker de selvsamme pinnene… Mønsteret er gjentagende og superlett å memorere, og resultatet er flott synes jeg. Men jeg ønsker meg garn i den fargesjatteringen som originalen er strikket i, de er nyydelige synes jeg.
Som trøst har jeg brukt fra eget lager (flinka!) og har fått ett par i Regia som jeg kjøpte på Lillehammer i vinterferien, har brukt pinne 2,5. De sitter som støpt på meg som har str rett under 37, men dessverre skikkelig Donald brede foter. Jeg fullførte sokk nr 2 i går kveld, men orket ikke å hente kamera..

Det var i dette garnet jeg begynte, og bare så det er sagt høyt, tydelig og klart, pinne nr 3 til dette garnet og dette mønsteret = diger sokk!

Jeg tok også med meg pinner og garn til Oslo i sommer, og endte med ett par til i samme mønster (som sagt: superlett å memorere mønsteret). Dette i flerfarget Sisu og også disse på pinne 2,5, men de passer nok en fot sånn cirka str 38-39. Jeg ser i ettertid at jeg tok en mønsterrapport mer på disse, og da ble foten naturlig nok noe lenger...
Bildet under her viser vel fargene best, lilla og smaragdgrønn på ett vis
Som kompensasjon for manglende oppdateringsvilje i sommer tar jeg med enda flere sokker, siden dette innlegget allerede har sokker i fleng..
Pittesmå rester fra tidligere prosjekter kan da vel brukes til noe fornuftig som f eks russebabysokker. Ikke det at jeg trenger slikt, men det er kjekkere enn å ha en haug med smånøster hist og pist.

Av og til tenker jeg at det hadde vært greit å strikket så smått oftere, at jeg burde ha brukt opp alt av smårester på slikt, men så faller det ut igjen…
Det er vel ingen grunn til at overskuddskassen min skal bestå av bare voksensokker og luer?

Så.. fra ett Rauma babyhefte nr ett eller annet og pinne 2,5. Tror det er en salig blanding av Ida strømpegarn, Vestlandsgarn og Baby Ull og brukte nesten ingenting. Størrelsen skal være 6-12 måneder, men hva vet vel jeg.

15 kommentarer:

 1. Her var det masse fine sokker :o)Dette mønsteret tror jeg sannelig jeg skal prøve meg på jeg også. Ønsker deg en god dag videre!

  SvarSlett
 2. Så mange fine sokker du har strikka!!
  Jeg ble nesten overbevist om at dette er gøy ..

  SvarSlett
 3. Mye flott her. Skal si du har vært tålmodig. Babysokkene var skikkelig nusselige.

  SvarSlett
 4. Skal si deg du har kommet langt i sokkestrikking:-) Mye fint her! Jeg lar meg inspirere overalt, og resultatet er mange par på pinnene - og de du har strikket er intet unntak:-)
  Ha en flottis dag!

  SvarSlett
 5. Da satser jeg på å bli smittet av sokkedilla i Tananger. Jeg har vært mottakelig lenge, men det har vært lite smittestoffer i luften - merkelig nok, siden jeg omgås noen av de tøffeste sokkestrikkerne. Kanskje deres basiller er for avanserte for meg..?

  SvarSlett
 6. Flotte sokker!! Og jeg kjenner meg såååå godt igjen. Prøvelapp, puh!! Det er jo bare en masse ekstraarbeid. Eller......
  Ha en riktig fin dag!!

  SvarSlett
 7. Så utrolig mange fine sokker. Særlig de på det øverste bildet.

  SvarSlett
 8. NYDELIGE sokker! De MÅ man da bare like!

  Herlige innlegg med masse energi!
  Gleder meg til å treffe deg!! Jammen ikkje lenge igjen nå! ÅÅååå gjett om me SKAL kooose oss, satser på FLOTT vær og bryggestrikking!

  KOOOS deg og ha en herlig kveld, her starter Strikke-Kafeen opp igjen så eg skal avgårde å åpne og koke kaffi!

  Klem&KOS fra Vibbedille ;))

  SvarSlett
 9. så flotte sokkene ble. Å så forskjellige når du brukte ett annet garn.
  Takk for linken, det må prøves tenker jeg :)

  SvarSlett
 10. Så flotte sokker. Jeg har også strikket noen sokker, men er ikke helt bitt av basillen.

  SvarSlett
 11. Nydelige sokker du har strikket! Jeg likte spesielt godt fargen på det øverste paret. Disse tror jeg at jeg må prøve meg på også:-)
  Ha en flott uke videre!

  SvarSlett
 12. Du verden her var det mange flotte sokker og så fine farger du har brukt i dem alle sammen.

  SvarSlett
 13. Those are beautiful socks. I'm thrilled to see such nice pairs from my pattern. If you are on Ravelry.com, please add them to the project page.

  SvarSlett
 14. Kan godt forstaa at du likte det moensteret, sokkene er flotte! Synd med den du maatte rekke opp...

  SvarSlett