onsdag 21. april 2010

Redesignet hippie?

En gang i vinter ble jeg invitert med på fest med tidligere kollegaer, festen skulle være i april og tema var Hippie....

April kom fortere på meg enn jeg ønsket, men med god inspirasjonshjelp fra uformelle venner fikk jeg slengt sammen ett antrekk.

Mitt utgangspunkt:
En helmønstert kjole og en oransje topp kjøpt på Fretex
En svart tights fra eget klesskap
Alt garn som hadde ett snev av retrofarge fra Barbroposen
5 nøster brunmelert Oda kjøpt på Europris for anledningen
2 nøster Idena Silkegarn som kom i en HV gave i fjor høst
Solbriller fra årets kolleksjon H&M
Øredobber fra salgsstativ hos Kappahl
Et tynt bærenett med reklametrykk fra ett eller annet medisinsk firma
Manglende sy-og heklekunnskaper
Pågangsmot av en annen verden

Kjolen var diiger, som ett 4 mannstelt. Jeg klippet av nederste del av kjolen og fant ut at den hadde en diameter på omtrent 4 meter!! Den stoffbiten delte jeg da i 4. Klippet av litt på begge bena på tightsen, og sydde deler av kjolekappen på som nye ben. De to siste delene sydde jeg på ermene til toppen. Jeg har hele tiden spart på de sidene som har vært ferdig opplagt eller faldet eller hva det nå heter, slik at jeg ikke måtte sy mer enn nødvendig. At den ene armen ble sydd på med vrangen ut skriver jeg på kontoen for manglende sykunnskap.

Toppen var altfor liten til meg, så her måtte det seriøs redesign til!
Etter at ermene var ferdige, klippet jeg opp hele fronten. Jeg heklet en haug med rundinger som jeg etter hvert innså burde være firkanter. Disse ble heklet sammen og brukt som nedre kant. Fronten og faktisk rundt hele halsen heklet jeg mindre ruter i flerfarget garn (totalt bortkastet), heklet sammen og sydde på. Deretter heklet jeg kanten med staver frem og tilbake til kanten passet med den nedre kanten.

Jeg syntes den ble litt snuppekort siden den nå nærmet seg litt jakkeutseende, derfor heklet jeg flere rader med staver i nederst kant, før jeg tok en runde med fastmasker rundt det hele…

Jeg har heklet og heklet og beviste bare at jeg ikke er noen hekler (eller syerske) men det funket på ett vis. Oppdaget at det var totalt unødvendig å bruke energi på ruter, fordi garnet var så innmari rotete at ingen av de rutene jeg har kantet "jakketingen" med vises som ruter uansett..

Jeg var også på H&M og kjøpte noen digre solbriller, Jentungen nektet å stå ved siden av meg i kassekø og himlet med øynene og annonserte "at det var seriøst de styggeste brillene hun hadde sett". Av en eller annen grunn var det stativet nesten tomt, så kanskje jeg ble uforskyldt moderne? I tillegg var det faktisk så mye hippielignende antrekk i butikken at jeg kunne ha spart meg all jobben og bare kjøpt..men det er vel ikke sååå moro???

10 kommentarer:

 1. Kult antrekk. Skal si du har itfoldet deg. Men det ble virkelig stilig og skikkelig hippie!

  SvarSlett
 2. Råstilig antrekk ;o) Du har virkelig vært kreativ, og skikkelig hippie er det ;o)

  SvarSlett
 3. Jeg synes dette antrekket er dødskult, og har fått mange ideer til hvordan jeg kan sprite opp garderoben min.

  SvarSlett
 4. Så utrolig kult antrekk. Du ruler vel festen i det:)
  Og du kan jo ikke si at du ikke er en syerske, du har jo redesignet i alle bauger og kanter. Knallbra!!!

  SvarSlett
 5. Jeg har sagt det før, og sier det igjen. Jeg er imponert over hva du har fått til her. Manglende sy- og heklekunnskaper? Pøh. Dette kan du. Ha en fin uke AnitaK. Stor vårklem fra det vakre Vestland.

  SvarSlett
 6. Det ble jo råflott, Anita!!! Skikkelig stilig!!! :D
  Har du vært på esten og fått tilbakemledinger eller??
  Nå vet jeg hvem jeg skal spørre nestegang jeg skal på fest ;D

  SvarSlett
 7. Herlig hippieantrekk! Godt jobba, mye finere enn kjøpeantrekk! :)

  SvarSlett
 8. Morro å utfolde seg sånn som du har gjort. Ikke bry deg om hva som er rett eller galt. I min verden eksisterer ikke det ordet, og du har jo hatt det gØY!!!! :-D))))

  Skikkelig kuuult!

  SvarSlett
 9. Ultrakult, Anita - og fantastisk at du har fikset det selv! Ja, ikke fordi jeg ikke trodde du kunne, men fordi det ble så uendelig bra. Vil du ha jobb i kostymegruppen i teateret vårt..?

  SvarSlett
 10. Synes det ble rett stilig jeg, i hvertfall til den settingen det var tenkt :) Nå nærmer helga seg også, håper den blir bra! Klemmer :)

  SvarSlett