tirsdag 27. april 2010

Sultne bier...

Dette er aprilmønsteret i DUSS 2010, Hungry Bees.

Strikket i Sisu på pinne 2,25 ble nok størrelse 37-38. På bildet er det Jentungens snertne foter som er fotmodell, derfor ser sokkene riktignok veldig store ut..

Dette er morsomme sokker, der mønsteret har en slags historie eller ett tema oppover foten. På ravleriet står det følgende:

"Knit up in a friendly, bright colourway, with an attractive honeycomb cuff, the bees in these socks zig and zag up the foot to gather around the leg. By the time they reach the cuff, they’ve worked themselves up into a frenzy of drunken over-pollinated debauchery. They’re hungry! And now is the time to sup."

Sokkene er strikket tå-opp, og jeg har speilvendt "The flight of the bumblebees". På hælfellingen la jeg inn en bie på hver side på begge sokkene. Så kommer det flere og flere bier helt til du kommer opp til "The swarm". Cuff'n er vel bikuben. Jeg angrer på at jeg ikke slengte på en tåbie på den ene foten, men det er absolutt for sent nå...

Artig (men omfattende) mønster som jeg er glad jeg har fullført...

10 kommentarer:

 1. Heisann, så flotte sokkar!
  Kanskje dei vart strikka i helga;) Eg tenkte på å stikke innom i løpet av turnsamlinga, men jammen fauk tida frå meg også. Jaja, det er vel slik det skal vere...

  SvarSlett
 2. Jeg er imponert over deg, jeg, Anita! :D Selv jeg har ikke klart å begi meg ut på de der JEg tror jeg venter i spenning på Mai-sokkene heller :P hehehe ;D

  SvarSlett
 3. Nydelige sokker du har strikket. Jeg har bare såvidt sett på mønsteret og kommer ikke til å strikke disse med det første he he

  SvarSlett
 4. Råtøffe! Og tanken på at det snart er litt stoff på vei, får meg nesten til å få lyst til å hive meg over sidemålsbunken og få den unna i en fei! I alle fall skal jeg begynne i morgen, det er så å si helt sikkert!

  SvarSlett
 5. Så morsomme og ikke minst pent strikkede sokker! Nydelig farge også! :)

  SvarSlett
 6. Det mønsteret der er så artig! Laaangt utenfor min tålmodighetsgrense, så jeg nøyer meg med å se & beundre. :o)

  SvarSlett
 7. Koselige? sokker, men bier er jeg ikke glad i..hihi:-) Så jeg komemr nok ikke til å prøve meg på disse. Nå er plungen snart i havn, og jeg skal ikke melde meg på til neste år. Har jo kjøpt hus, og mye tid kommer nok til å gå til oppussing. Er i nyhuset nå, og vasker litt og planlegger desto mer:-) Deilig, men flytter ikke for godt før i slutten av juni. Det gleder jeg meg til.
  God søndag videre!
  Klem!

  SvarSlett
 8. Så fine sokker! Du strikker nå en god del par sokker selv.

  SvarSlett
 9. Så fine de er! Jeg burde skamme meg, jeg har ikke begynt på hverken april- eller maidusser. Det er et eller annet med tå-opp som stopper meg. Har mestra tå-opp før, men det frister ikke liksom.

  SvarSlett