torsdag 12. februar 2009

Over hals og hode

I overmot etter å ha laget en (relativt) vellykket lue i luealongen, slengte jeg en ny på pinnene med en gang. Jeg strikket i Smart og Falk og hadde økt til pinne 4. Og hey, dette gikk radig og var lett TV-strikk.. Da det nærmet seg slutten på lua, og jeg felte i vei, oppdaget jeg at jeg ikke kan å telle... Det skal være 5 striper av hver farge! Jeg har ett slumsete forhold til tall tydeligvis, for her endte det med at 5 er det samme som 4 og 6... Den fine fellingen er jo basert på at man har rett tall på stripene, så nå er denne lua tilbakeført til nøster. Argh! Det er to ting jeg da trøstetenker på: Det ene er at jeg allerede har én lue godkjent for februar og det andre er at det er flere enn meg som ikke kan å telle :)
Så har jeg da som trøst hurtigstrikket noe annet, nemlig Birthday Cowl.. Jeg fant mønsteret her, og la opp masker og strikket i en fei. Viking Balder nesten 2 hesper og pinne 6. Tok en rapport mindre enn mønsteret siden jeg hadde såååå tjukt garn og pinner. Ble stor og god, altså. Garnet ble valgt fordi jeg fant ut at en interiørbutikk her i byen plutselig tok inn Vikinggarn, noe jeg er hellig overbevist om at jeg trenger. Tidligere har jeg kun kjøpt Vikinggarn på reise, og da bare forskjellig sokkegarn. Kjøpte litt mer enn de to hespene med Balder, men det var for å teste altså..
I lykkerus over at dette gikk kjempefort og var svært vellykket sa jeg umiddelbart ja da Jentungen mente at hun også trengte en slik hals. Her er det da rosa som er tingen, så ut av skapet (også omtalt som lageret) kom ett par nøster rosa-ish som umiddelbart ble godkjent av mottaker. La garnet dobbelt og brukte pinnene som rett før var blitt frigjort fra lue-not-to-be, altså pinne 4 og to typer Babyull, ensfarget fra Dale og flerfarget fra Europris, av ett eller annet tvilsomt slag... Bør gå radig om jeg forholder meg trofast til dette...
Jeg har også vært gressenke noen dager igjen, og da foregår det på pinnefronten altså. I går kveld annonserte Jentungen at det var på tide å rydde unna nøster før Far kom hjem, da det ellers ikke ville være plass til ham i sofaen. Jeg svarer med å si at jeg ikke strikker egentlig, jeg rydder!
Rydding betyr at jeg nå igjen har rekket opp flere påbegynte prosjekt, uten å ta bilder... I tillegg har jeg ved en glipp kjøpt nytt mønsterhefte og mer garn, uten å ta bilder... Jeg har lenge tenkt at jeg skal prøve meg på russesokker, så da må man ha mønster og litt mer garn fordi jeg åpenbart manglet egnet kontrastfarge øh... La opp og strikket vrangborden da, bare for å komme igang liksom. Dessuten har jeg lært meg å hekle mormor-ruter, etter å ha testet noen Finull rester, og da trengte jeg litt mer garn. Hørt den før? Restegarnsprosjekt som medfører nye innkjøp, det kan i alle fall skje den beste...

14 kommentarer:

 1. Herlig innlegg :D
  I dag er det garn over hele stua vår også! Det er et resultat av at jeg er alene hjemme ;)
  Det er godt med slike rydde-rotedager innimellom!

  Flott blogg du har, koser meg med å lese her inne:)
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. he, he he... må le når jeg leser hva du skriver:-D Høres ut som et hyggelig hus:-) Synes jammen du strikker fort du også! Men ang. lua, jeg gjorde samme feilen som du, var kommet halvveis i lua da jeg oppdaget at jeg hadde 4 + 6 striper... Skylder på TV'en:-)
  Ha en flott dag videre!

  SvarSlett
 3. Å, det er kjedelig å måtte rekke opp igjen. Restegarn som man må kjøpe mer av ja, den kjenner jeg til.
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 4. Et morsomt innlegg som mange av oss kjenner seg igjen i ;) Bare koselig med litt garn utover innimellom, vi må jo se over herlighetene av og til. Halsene ser flotte ut, og du verden det er fint med kjappe prosjekter....

  SvarSlett
 5. Du-verden so effektiv du har vore! er det ikkje herlig med litt kjappe prosjekt innimellom? halsane er kjempeflotte!!!

  SvarSlett
 6. Så masse fint du har på pinnene :)

  SvarSlett
 7. Dette var litt av ein produksjon, og så irriterende å rekke opp! Halsen må nok inn på lista mi, trur eg. Ulempa med å surfe på bloggrunde er alt eg får lyst til å strikke med ein gong...

  SvarSlett
 8. Må stadig kjøpe litt mer til restegarnsprosjektene, selv om jeg egentlig har innkjøpsstopp. Du er ikke alene om det. Garn og pinner overalt er også et kjent fenomen. Så stilige halser du har laget. Ser ut som om de er raske å strikke også.

  SvarSlett
 9. Kjedelig å rekke opp!
  Men du den halsen så bare knallfin ut! Lurer på om jeg skal strikke den med min nyinnkjøpte Manos del Uruguay Silk Blend :)

  God helg!

  SvarSlett
 10. ÅÅÅÅ de vottene du har i headingen din var skjønne!! kanskjeeg må strikke noen sånne og!?
  Trengte ikkje mer Fritids garn da,MEN eg fant noen farger eg ikkje hadde ser du hehe men det har ikkje blitt sååå mye strikking etter tannlegebesøket, føler narkosen henger i og ersvimmelog ør, så eg holder meg forløpig tilPenrose lapper hehe Plankekjøring!! Men eg strikker nå litt da!Regner med å kunne spise fast føde neste helg etter at stingene blir tatt så da kommer nok energien og tilbake hehe,men det er helt nyyydelig m nye tenner!! ENDELIG!!

  Men kooos deg og ha en strååålende herlig helg!

  Klem&Kos Vibbedille

  SvarSlett
 11. Ditto, sa vi i "forrige århundre" når vi kjente oss igjen i noe, så når det gjelder dette garnsyndromet ditt sier jeg ditto ;)
  Jeg er litt i påskemodus for tiden, men egentlig har jeg bunadsesong ... Aner ikke hvordan jeg skal gjøre det, kan jo ikke bare la være å strikke den fine påskeharen heller !!
  Ja,ja vi har det sannelig ikke greit, men det spiller vel ingen rolle når vi er så mange :)

  SvarSlett
 12. Hihi, velkommen i klubben. Akkurat samme feilen som jeg gjorde jo. Men det har du visst oppdaget selv ja..... ;o)

  Fine halser og artig lesning. Ha en fortsatt god helg!

  SvarSlett
 13. Artig! Er også gressenke for tiden og driver på samme måte når det nærmer seg helg. Er vi ikke rare?

  SvarSlett