tirsdag 27. januar 2009

Luer i fleng...

Jeg ser fortsatt ikke klok ut med lue. Forrige helg strikket jeg en Eva lue, i håp om at den fasongen skulle være mer kledelig. Når sant skal sies så ser jeg fortsatt gal ut, men kanskje litt mindre gal enn jeg har gjort tidligere…om det er mulig. Luen ble deilig og myk og er strikket i Drops Merino Extra Fine, i lys lavendel på pinne nr 4.

For at ikke luen skal være så ensom på bildet, er den fotografert sammen med ett par Paradoxial Mittens i tynn alpakka, som jeg strikket i fjor. De ble kanskje litt lange, fra tommelen og fremover, men ååå så deilig å ha på. Har fått masse skryt for disse og de er mine absolutt favorittvotter.Selv om jeg ikke ser lur ut med lue på er det faktisk noen som TRENGER lue, som overlever på grunn av en lue.. For eksempel små nyfødte nurk i Sierra Leone. En norsk lege er der og trenger sårt luer til de nyfødte, så her var det bare å skride til verket. Her var det slutt på forfengelighetshensyn og over til vill strikking av luer til noen som faktisk trenger det.Resultatet av noen håndballkamper og omprioritering av strikketid ble 10 små strikkeluer og 6 små heklede luer. Bare se her:
Disse små babyluene har virkelig gått under huden på meg, i natt drømte jeg at jeg laget flere… I går sendte jeg pakken med disse 16 luene til en dame som skal ta luene med til Sierra Leone. Håper de kommer til nytte. Bildet under er bare litt mer ryddig enn det over :)

Om alle strikkere hadde laget en lue eller to, hadde det kanskje til slutt vært nok luer.. Jeg har brukt av restegarnet mitt, og det vises ikke en gang. Men det er en salig blanding av diverse rester av babyull, Smart og Falk.

5 kommentarer:

 1. Oj, så mange luer du har lagd. Kjempeflink er du!

  SvarSlett
 2. Flotte luer! Du har virkelig vært effektiv :)

  SvarSlett
 3. Fantastisk innsats du har stått for! Og for en hjertevarme for disse små som så sårt trenger en håndstrekning. Jeg tar av meg hatten :)

  SvarSlett
 4. Heia på deia!
  Så koselig at du har vært innom hos meg.
  USA sokkene som jeg har strikket sitter som et skudd på foten. De ble i følge de som har tatt dem i bruk : "råkule ;)"
  I dag sendte jeg ett par til London så nå er de blitt yttligere internasjonale for mitt vedkommende.

  SvarSlett
 5. Så søte luer, de kommer nok til nytte

  SvarSlett