lørdag 7. februar 2009

Tovet "skillingsbolle"...

Jentungen har fingerstrikket i vilden sky og hadde store planer om at dette skulle bli minst ett sitteunderlag av typen ”skillingsbolle” eller ”kanelsnurr”. Kjært barn (eventuelt god bollebakst) har mange navn.
Uansett var Mor engstelig for selve tovingen. Ville dette bli en enorm floke av tovet ull, eller kunne det bli slanger som deretter syes sammen i en egnet snurr? Eller burde jeg ha sydd (slurvete) sammen og deretter tovet?
Gode råd gikk i begge retninger men til slutt satset jeg hardt på erfaringene herfra, slengte hele herligheten i vaskemaskinen, lukket øya og krysset strikkepinnene.
4-5 meter ferdig fingerstrikk av hver farge, blir til noe mindre tovede pølser. Hurra! Dette funka fjell! Tovede pølser klar til sammensying (sikkert en tålmodighetsprøve). Problemet nå er at det blir i minste laget til å være sitteunderlag. En halv liter Farris med på bildet for å illustrere størrelsen.
Enten blir dette et sitteunderlag for (spesielt) små romper, eller så må man trå til verket og fingerstrikke noen meter til… Jeg mener bestemt at vi må ha mer, og da kan jeg vente med å sy sammen men Jentungen mener bestemt at dette er nok. Sammensyingen er uansett utsatt...

18 kommentarer:

 1. Spesielt små romper kan jo også bli kalde... Det blir veldig tøft, da. Datteren min har driver og fingerstrikker også - kanskje jeg skal la det bli noe til slutt.

  SvarSlett
 2. Flott, men kanskje i minste laget? Den må jo egne seg perfekt som gryteklut!

  SvarSlett
 3. LUUUR måte å bruke fingerheklingen på, jeg har mange slike nøster liggende. Kanskje jeg skal forsøke å gjøre det samme?:)

  SvarSlett
 4. Dette vert tøft, men enig i at det kan bli litt større... Om jenta orkar, da:)

  Elles kan det vere til berre dei minste i familien!

  SvarSlett
 5. Hei!
  Det ble jo kjempefint, da - og har fulgt med på diskusjonen inne på Hobbyboden:-) Flott med slike fora der en kan hente gode råd! Nydelig farge på underlaget, og kanskje hun lager litt mer meter etterhvert?
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 6. Så morsomt!! Her kan jo lanaaaange remser bli til noe nyttig! Sikkert mange med barn i fingerheklealder der ute som kan bruke denne ideen! Selv om denne ble litt liten, kan den jo både være gryteklut og bordskåner!

  SvarSlett
 7. Så flott den "kanelsnurren" ble! Litt liten til sitteunderlag kanskje, men så flink som hun er, så kan hun sikkert fingerhekle litt til!
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 8. så fint det blev! Duktigt barn du har=)

  SvarSlett
 9. En flott kanelsnurr det der, men jeg tror jeg har villet hatt den litt større ja. Du trenger ikke utsette sammensyinga for det,du bare syr fast neste strimle når frøkena en gang finner ut at det bør være større allikevel.

  SvarSlett
 10. :))) jeg flirte gjennom innlegget ditt, jeg er ingen tove ekspert så jeg begynnte med for MYE grønsåpe, en lærerik erfaring vil jeg vell påstå :) såpen måte spaes ut.
  lekkert var det ihvertfall
  ha en forsatt fine uke

  SvarSlett
 11. Hei igjen:-)
  Er innom og titter igjen på kanelsnurren:-) Jeg synes du skulle besøke min blogg, og hente awarder som jeg har lagt ut til kreative damer:-)

  SvarSlett
 12. Så fint sitteunderlag. Masse flott i bloggen din. Mye inspirasjon og hente her.

  SvarSlett
 13. Hei! Takk for hyggelig hilsen! Jeg har lagde slike sitteunderlag i fjor med mine 26 elever! De ble kjempefine!

  SvarSlett
 14. Takk skal du ha, nå vet jeg hva tovegarnet mitt skal brukes til. Sjekker tibake snart for å se når du har sydd sammen, spent på om det ble en remse til? Men det går vel uansett å sy sammen nå, og heller supplere i yttersvingene etter hvert??

  SvarSlett
 15. Det ser i hvert fall varmt og godt ut! Og hvis det er for lite, så er det jo bare å utvide det senere.

  SvarSlett
 16. Så smart! Det der må jeg bare prøve. Tenker jeg setter igang barna til litt påtvunget fingerstrikking.... Sitteunderlag trenger de sikkert, om de får tenkt seg om, og jeg må jo bare teste dette ut...

  SvarSlett
 17. Det er godt å høre at du endte med å slenge alt i vaskemaskinen! Jeg håper du får sydd den sammen også, med eller uten noen ekstra meter :-)

  SvarSlett
 18. Så artig sitteunderlag dere har under produskjon, har to frøkener som selv holder på med ett lignende prosjekt og de er spente på resultatet av sitt arbeid.

  SvarSlett