onsdag 8. april 2009

Aprilspøk?

I april kom det to mønster i luealongen på Hobbyboden, dette som en umiddelbar konsekvens av aprilspøker i hytt og pine. Enden på (strikke-)visa var at jeg til slutt ikke visste hvilket mønster som egentlig gjaldt som aprilmønster.
I frykt for å bli diskvalifisert/underkjent/kastet-ut-av-alongen strikket jeg for sikkerhetsskyld begge to...

Her er Mesi, som ble omtalt som det riktige mønsteret for april.. Jeg innrømmer det glatt: Garnvalget er gjort ut ifra en ide som var bedre i hodet enn i utførelsen..

Dette er turkis Falk, beigemelert Smart og blandet med blå-grønn-sjattert tynn Fabel. Tanken var at Fabelgarnet skulle binde dette sammen på ett finurlig vis. Pinne nr 4. Jeg kjenner at jeg rødmer litt når jeg ser på lua, og det er to gode grunner til å rødme:

1. Lua ble diger, type tekanne-varmer-størrelse

2. Hodet mitt er like stort som ei tekanne, fordi lua faktisk passer det tjukke hodet mitt, selv om jeg aldri kommer til å vise meg ute med denne

Og se den fine fellingen! På grunn av den enorme størrelsen var det selvfølgelig uaktuelt å blokke den. Konklusjon? Ideen med det "gjennomgående" garnet var feilslått. Lua ble rett og slett mislykket på det viset. Men alt i alt, den er egentlig så stygg at den ble litt kul :)

For å dempe ned skuffelsen over den nå akk så snåle lua, her er Aprilspøken. Mønsteret heter Waffle Hat, pinne nr 5, mørk rosa Freestyle. Denne lua ble bedre på alle måter. Gikk fort som en fis å strikke denne, og kan kanskje gjentas... om jeg gidder.

3 kommentarer:

  1. mhm...ikke altid ting blir som en mener( tror)..men syns den røde ble fin jeg da..liker vaffelmønster.
    God påske !

    SvarSlett
  2. Må innrømme at jeg likte den siste lua best jeg også;-) Har også erfart at gode ideer ikke alltid er så gode i praksis, men man må jo teste dem ut, det er jo sånn man lærer. Syntes den ble kul jeg:-) God påske.

    SvarSlett