onsdag 18. februar 2009

Hands up..

Her forleden fant jeg ut at mine egne behov over lang tid var blitt oversett. Jeg har bare ett par brukandes raggsokker og ett par deilige strikkavotter, egentlig ganske pinlig for en som stadig vekk prøver å fremme ullgarnets gleder, men like fullt en sannhet..
Tilfeldigvis var det slik at dette plutselige innsynet åpenbarte seg samtidig med ett ekstremt snøfall, der Mor Herself måtte måke snø i lange baner og det dreide seg om atskillige kubikk! Mitt favorittvottepar, også kjent som Eneste vottepar, ble da utsatt for ekstreeem behandling. Votteparet har jo kun vært til bybruk og kosebruk, men nå endte dette med håndtoving på høyt nivå.

For å bekrefte disse plutselige åpenbaringer har jeg også i den siste tidens HV gaver fått garn som har vært øremerket meg, både fra den ene og den andre. Jeg startet opp ett par sokker, men innser at dette er et prosjekt som er ment å ta noe tid for meg, så de ligger på vent. Ikke langt unna, men like fullt lagt på vent. Får slenge opp noen masker til vanlige raggsokker til meg selv, slik at det i alle fall blir ett par mens det fortsatt er vinter...

Så over til votter, jeg treeeenger votter (noen som hører den desperate undertonen??). Tidligere har jeg jo strikket selbuvotter til frøkna som jeg synes ble superfine (litt selvskryt..) og hadde ett par på gang til meg selv: Rauma Finull på pinne nr 2,5. Yihaa! Men jeg har aldri fullført dette paret. Sannheten er at ikke en gang én vott er fullført... Jeg liker både garnet og mønsteret, men votten blir så stor, eller rettere sagt laaang, og lengre enn langt. Noen som har prøvd dette mønsteret?? For å illustrere hvor lang den er tenkte jeg at jeg skulle ta ett bilde av votten sammen med ett eller annet, og griper det første og beste jeg har for hånden...(eh..måtte ikke strekke meg såå langt akkurat)
Akkurat sååå lang er votten til nå...
Men jeg trenger umiddelbart votter og griper til pinner og garn. Dette er mønster herfra, nr.110-40 om noen lurte. Lilla Smart og lys grønn Bambino fra eget lager og pinne 3,5. Her er det tenkt å få ting unna. Bildet under er kun til illustrasjon. Jeg er (kanskje) snart ferdig, mangler bare tomlene på begge pluss sy inn mansjetten. Og det er mulig at det tar noe lengre tid. Jeg startet fellingen litt tidlig slik at vottene nå skal sitte som støpt på mine hender, og være perfekt til snømåking. Skal blogge ett ferdig resultat om ikke så lenge tror jeg...
Jentungen påpekte at jeg hadde hatt ferdige votter for lenge siden om jeg hadde droppet mønster og to tråder (og ikke minst kun strikket på én ting). Jeg tror hun har ett poeng. Kanskje mitt neste par skal være helt enkle, eller kanskje ikke??
ps. til Babsy, har ikke glemt utfordringen din altså, jeg er bare treg...

9 kommentarer:

 1. Så mye fint du lager!
  De vottene var i fine farger da, håper de funker fint selv om de er litt lange.

  For en super ide å tove all fingerheklingen, her har vi pose opp og pose ned, men dessverre er vel ikke alt av det tovbart uansett. Jeg har foreslått at hun heller begynner å strikke, når hun først skal være så produktiv. Men å sy det sammen slik var en super ide!

  Ha en flott dag!

  SvarSlett
 2. så flotte! Lange og herlige!
  rosa er jo alltid en slager:)

  SvarSlett
 3. De øverste vottene holder jeg også på med ....Men det tar sin tid. er ikke helt inspirert...
  Flotte votter, med flotte farger du lager...gleder meg til å se de ferdig:-)

  SvarSlett
 4. Her var det sannelig mye fint å se på, jeg tror ikke jeg har vært hos deg før:-)
  Nå har jeg kost meg lenge med gode skriverier, fine bilder og flotte resultater. Godt å høre at du prioriterer deg selv litt nå, jeg må jo innrømme at jeg strikker nok først til ungene, før jeg får noe.. De rosa lange vottene så jo helt herlige ut, de synes jeg du skal gjøre ferdig snart!

  SvarSlett
 5. Det blir noen flotte votter, både de lilla og rosa. Så klok hun datteren din er! Joda, det kan hende det hadde gått fortere med kun et prosjekt, men litt variasjon må man da ha.

  SvarSlett
 6. Det blir nok noen lekre votter til slutt :)

  SvarSlett
 7. Hei igjen:)
  Jo, du hadde rett i gjettingen din... var nok jeg som var din HV i februar:-)
  Flotte votter du får deg, og i nydelige farger:-)

  SvarSlett
 8. Så festlig blogg! Nå har jeg sittet og lest og småhumra for meg sjøl her, - og bestemt meg for at DENNE bloggen skal der linkes til fra min blogg! ..for hit kommer jeg garantert tilbake! :) (håper det er greit???)
  Takker for visitten i min blogg!

  SvarSlett